Politerno > Україна і світ > Трубу знову прорвало: у мережу “злили” нову порцію розмов директора ДБР

Трубу знову прорвало: у мережу “злили” нову порцію розмов директора ДБР

  • 3 Грудня, 2019
  • 1396 Переглядів
  • 0

Телеграм-канал “Трубу прорвало” 3 грудня, у день голосування за законопроект про перезаванттаження ДБР, оприлюднив свіжу порцію компроматів. 

Нагадаємо, Telegram-каналі “Трубу прорвало” був створений 19 листопада під конкретний “злив” компромату проти очільника ДБР Романа Труби. Тоді автори каналу опублікували низку аудіозаписів, які нібито відбулись у кабінеті директора Бюро. 

Співрозмовниками очільника ДБР ймовірно були глава Офісу президента Андрій Богдан, його заступник Андрій Смірнов та інші. Автори каналу стверджували, що у розмовах Труба координує дії відомства з Богданом. Особлива увага в аудіозаписах приділяється справі експрезидента Порошенка, яку називають “пріоритетною”, а командує врученням підозри нібито сам Зеленський. 

Впродовж двох тижнів після цього Телеграм-канал мовчав. І ось сьогодні заговорив.

Новий “злив” інформації складається з трьох частин. 

У першій звучать голоси, схожі на голоси директора ДБР Романа Труби та керівника патронатної служби ДБР Олександра Удовиченка. 

Співрозмовники обговорюють можливість закриття кримінальної справи, яка заважає олігарху Ігорю Коломойському. Нібито напередодні Удовиченку з цим питанням дзвонив глава ОП Андрій Богдан. 

“Вы что там о*уели? Передайте этому пидарасу (слідчому – УП), что его уволят. Если вы не можете контролировать там ничего, это тоже вызывает большие вопросы. Вы даже не понимаете во что влезли”, – цитує свою ж розмову з колегами умовний Удовиченко.

Я говорю, быстро, на *уй закрывайте это дело бля*ское….Скажу, что это Роман (Труба) все решил. Беня будет должен Роману. Это его (Бени) личная тема“, – продовжує чоловік.

“А що значит личная?”, – запитує у відповідь ймовірний Труба. Його співрозмовник щось пояснює пошепки, чутно слова “Бєня”, “податківці” на що той відповідає: “Ааа, я поняв”.

Розмова на аудіозаписі більше схожа на монолог умовного Удовиченка. Його співрозмовник майже весь час уважно слухає та зберігає мовчання. Чоловік тільки іноді ставить уточнюючі запитання та нецензурно характеризує роботу підлеглих: “дебіли, б*ять”. Окремо згадує, що “захоплюється” оперативності з якою відкрили справу.

У другій частині компроматів йдеться про ймовірне втручання керівника НАБУ Артема Ситника в американські вибори у 2016 році. 

У дописі на тг-каналі стверджується, що 13 вересня 2019 року Труба заслухав хід справи щодо Ситника, після цього до кабінету зайшов вищезгаданий Олександр Удовиченко.

У цей момент чоловік із голосом, схожим на Трубу, нібито розмовляв по телефону з Андрієм Богданом і сказав йому: “Ти знаєш, я не підведу, все, що я обіцяв – у нас так і йде”. 

Поклавши слухавку, він переказав зміст розмови Удовиченку та похизувався: “Йосипович (Андрій Йосипович – ім’я по-батькові Андрія Богдана – УП) каже, що хвалив мене перед американцями. Він каже – дай результат!”

У третьому епізоді йдеться про розслідування щодо Порошенка. Стверджується, що на аудіозаписі Труба розмовляє з керівником управління організації досудових розслідувань Бюро Олегом Корецьким. 

Співрозмовник, схожий на Трубу, обурюється, що ймовірний Корецький допитує Порошенка не по тій справі:

“Ти довго думав, щоб його по землі викликати? У нас що адекватних справ немає?”

В останньому на 3 грудня дописі автори телеграм-каналу анонсують нову порцію компроматів та передають “особливий привіт Арсену Авакову, який просить Трубу не розслідувати порушення його підлеглих, які фабрикують цілий ряд резонансних справ“. Та обіцяють: далі буде.

Сам Труба наприкінці листопада назвав аудіозаписи “фейком”, хоча раніше розповідав, що знайшов у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, сховану у вентиляційній системі. 

На широкий загал історія скандального телеграм-каналу сплила після того, як її підхопили загальнонаціональні медіа. Очікувано, що телеканал “П’ятий” і “Прямий”, які підконтрольні експрезиденту Порошенку, почали одними з перших транслювати дописи з “Трубу прорвало”. 

За словами співрозмовників УП у Генпрокуратурі, аудіозаписи передали у штаб Порошенка перед тим, як вони опинились у мережі. Співрозмовники УП говорять, що злив став можливим завдяки зусиллям колишнього військового прокурора Анатолія Матіоса.

Перевірити інформацію і підтвердити приналежність голосів реальним людям зараз неможливо. У ГПУ відкрили провадження, за яким обіцяють дослідити законність таких записів та “зробити щодо них висновки”. 

Нагадаємо, наступним директором Державного бюро розслідувань може стати заступник генерального прокурора Руслана Рябошапки Віктор Трепак.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE