Politerno > Україна і світ > Україна отримає транш МВФ за новою програмою

Україна отримає транш МВФ за новою програмою

  • 8 Грудня, 2019
  • 959 Переглядів
  • 0

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленості (Staff Level Agreement) щодо нової програми співпраці.

Про це повідомила пресслужба президента України Володимира Зеленського за підсумками розмови глави держави з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

“Я запевнила президента у готовності МВФ підтримати політичний план влади для макроекономічної стабільності та підняття економіки на рівень вищого, стійкого та всеосяжного зростання, серед іншого – з новою підтримкою МВФ”. Співробітники МВФ досягли згоди з владою щодо політики підтримки нової трирічної домовленості в розмірі 4 мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) у рамках розширеного фонду МВФ”, – заявила Георгієва.

“Наша розмова була дуже конструктивною. Втішений, що ми знайшли повне порозуміння і наш турборежим отримав високу оцінку з боку МВФ. Нова програма співпраці з МВФ має на меті пришвидшити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця. Нас не влаштовують поточні темпи економічного зростання, і тому для пришвидшення зростання економіки ми спільно з нашими міжнародними партнерами продовжуватимемо реформи, щоб наздоганяти наших сусідів за рівнем економічного розвитку та добробуту”, – зазначив президент України Зеленський.

Нагадаємо, 23 листопада місія Міжнародного валютного фонду відзначила прогрес у дискусіях з владою України щодо нової програми. У представництві додали, що «дискусії триватимуть» протягом наступних тижнів. При цьому в заяві не згадувалось жодного слова з приводу можливості досягнення попередньої домовленості про фінансування, так званої staff level agreement, на яку сподівалися і зараз, і під час попереднього візиту місії в вересні.

Читайте також: Головне для Коломойського — через Трампа вплинути на МВФ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE