Politerno > Україна і світ > ДБР відкрило ще одну справу проти Порошенка, його адвокат каже, що це звинувачення Зеленського

ДБР відкрило ще одну справу проти Порошенка, його адвокат каже, що це звинувачення Зеленського

  • 10 Грудня, 2019
  • 1098 Переглядів
  • 0

ДБР відкрило кримінального провадження за фактом можливого вчинення держзради екс-президентом Петром Порошенко під час підписання Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі в 2015 році.

Про це повідомля “Інтерфакс-Україна” з посиланням на прес-секретаря ДБР Анжеліку Іванову.

“Дійсно відкрито провадження за заявою за фактом можливого скоєння державної зради Порошенко під час підписання мінських угод”.

Водночас ексзаступник глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов в своєму Телеграм-каналі розмістив копію відповіді ДБР на його ім’я, з якої випливає, що це він звернувся в з приводу можливої ​​державної зради Порошенка в ході підготовки і проведення 11 і 12 лютого 2015 роки переговорів щодо змісту документа “Комплекс заходів, спрямованих на виконання мінських угод”.

Відомості про можливе скоєння злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 грудня 2019 року, розпочато досудове розслідування.

Попередня кваліфікація – по ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України.

У свою чергу адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань відреагував на кримінальне провадження про держзраду Петра Порошенка.

“Портнов і Труба намагаються оголосити державною зрадою мінські домовленості. Домовленості, завдяки яким агресію РФ вдалося зупинити, проти Росії були введені міжнародні санкції, а Україна отримала час і можливість для побудови нової армії, яка здатна завдати могутніх втрат ворогові. І їм байдуже, що звинувачують вони не стільки п’ятого президента Порошенка, скільки президента Зеленського і всю його команду переговорників…”, – написав Ігор Головань у блозі УП.

Головань послався на комюніке за результатами зустрічі в Парижі. 

У ньому члени Нормандського саміту, де Україну представляла команда Зеленського, заявили про свою відданість повній імплементації Мінських домовленостей.

Читайте також: 5,5 мільярда під Приватбанк і Донбас. Що означає позитивне рішення по кредиту від МВФ і куди підуть ці гроші

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE