Politerno > Україна і світ > “Слуги” внесли у Раду законопроєкт, який продовжує особливий статус Донбасу

“Слуги” внесли у Раду законопроєкт, який продовжує особливий статус Донбасу

  • 10 Грудня, 2019
  • 1103 Переглядів
  • 0

Народні депутати з фракції “Слуга народу” зареєстрували у парламенті законопроєкт №2569, яким пропонується продовжити дію закону про особливий статус Донбасу на один рік.

Про це повідомив голова партії СН, нардеп Олександр Корнієнко в коментарі “Українській правді”.

Проєкт закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей” зареєстрований 10 грудня на сайті Верховної Ради.

Ініціатори – лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та голова партії Олександр Корнієнко.

Корнієнко підтвердив УП, що законопроєкт стосується продовження дії закону про особливий статус Донбасу до кінця 2020 року.

Як відомо, 3 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що буде розроблено новий закон про особливий статус. 

Водночас, у тексті комюніке за результатами Нормандської зустрічі в Парижі 9 грудня, вказано, що “сторони зацікавлені у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Нагадаємо, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко висловила занепокоєння теза про особливий статус Донбасу на постійній основі та легітимізацію “формули Штайнмаєра”.

Читайте також: 5,5 мільярда під Приватбанк і Донбас. Що означає позитивне рішення по кредиту від МВФ і куди підуть ці гроші

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE