Politerno > Україна і світ > Потерпілий в лікарні. «Слуга Народу» звернулась до правоохоронців через бійку Богданця зі «свободівцями»

Потерпілий в лікарні. «Слуга Народу» звернулась до правоохоронців через бійку Богданця зі «свободівцями»

  • 11 Грудня, 2019
  • 1878 Переглядів
  • 0

У партії «Слуга Народу» відповіли на сьогоднішню бійку між кількома «свободівцями» та нардепом Андрієм Богданцем.

Відповідну заяву опубліковано на сторінці партії в мережі «Фейсбук». Текст заяви:

Заява фракції політичної партії «Слуга Народу»

Сьогодні під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань агрополітики стався зухвалий напад групи осіб на народного депутата України, члена фракції «Слуга Народу», ветерана АТО Андрія Богданця.

Вважаємо цей інцидент свідомою провокацією, яка має на меті зрив законотворчого процесу і дестабілізацію ситуації в Раді на догоду певним політичним силам. Дуже показовою для нас є кооперація у спробі зриву роботи комітету між представниками партій проросійського спрямування і політичних сил, які називають себе патріотичними.

Ми звертаємося до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на цей інцидент відповідно до чинного законодавства. Ми звертаємося до керівництва Верховної Ради та Апарату Верховної Ради із закликом забезпечити можливість стабільної роботи комітету з аграрної політики – у тому числі, шляхом тимчасового перенесення засідань у більш захищене приміщення та посилення охорони і забезпечення громадського порядку під час і в місці проведення засідань.

Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску на народних депутатів під час обговорення і ухвалення державних рішень, у тому числі й у першу чергу – із застосуванням сили.

Ми нікому не дозволимо у неполітичний і непарламентський спосіб впливати на роботу представників народу України.


Також додамо, заступниця голови фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук повідомила в соцмережі, що Андрій Богданець опинився в лікарні з підозрою на струс мозку.  



Як відомо, бійка сталася після засідання комітету з питань аграрної та земельної політики. Причиною конфлікту стали ідеологічні розбіжності з питань ринку землі. Зі сторони «свободівців» у бійці помічені екс-депутати попередніх скликань Юрій Сиротюк, Едуард Леонов, Олексій Кайда.

Читайте по темі: «Свободівці» побилися з нардепом-«слугою» Андрієм Богданцем через ринок землі (відео)

“Коли було закрито комітет, то уже в коридорі депутат-мажоритарник від “Слуги народу” почав розповідати всім, що тернополяни за продаж землі. Я колись був депутатом тернопільської облради і запитав, звідки у нього така інформація? Він почав кидатися, дуже агресивно поводитися…”, – сказав “свободівець” Едуард Леонов у коментарі каналу “112”.

Нагадаємо, народний депутат від «Слуги Народу» Андрій Богданець обраний по 163 Округу в Тернополі.

До того, як стати нардепом, Андрій Богданець вже брав участь у бійці, яка призвела до кримінальної справи.  17 серпня 2015 року він був засуджений до двох років обмеження волі з випробувальним терміном в один рік. Згідно з рішенням Тернопільського міськрайонного суду, Андрія Богданця засудили за бійку, в результаті якої потерпілий отримав тілесні ушкодження та був змушений лікуватися.

Ця інформація виплила тоді, коли Андрій Богданець прийняв присягу народного депутата. Він пояснював свої мотиви бійки тим, що йому плюнули в обличчя. За його словами, цей випадок трапився тоді, коли він перебував у Тернополі під час короткої відпустки між ротаціями. Пішов добровольцем у батальйон «Січ».

Однак, такі пояснення нардепа розвінчувалися матеріалами судової справи №607/21639/14-к. У вироку по справі вказано, що злочин було скоєно 18 листопада 2014 року, а не під час відпустки між ротаціями. Служив він у березні-квітні 2015 року.    

Назарій Наджога

Читайте також:
Нардеп Богданець бреше на усю країну, пояснюючи обставини, через які був засуджений

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE