Politerno > Україна і світ > Через бійку зі скандальним “слугою” екс-нардепа від “Свободи” вночі забрала поліція

Через бійку зі скандальним “слугою” екс-нардепа від “Свободи” вночі забрала поліція

  • 12 Грудня, 2019
  • 1165 Переглядів
  • 0

В наслідок бійки у Верховній Раді правоохоронці затримали колишнього народного депутата Олексія Кайду і відвезли до Печерського відділку поліції.

“Сьогодні о 5 ранку, в кращих гебістських традиціях, особи, які називають себе правоохоронцями почали ломитися в помешкання Олега Куцина – командира добровольчої чоти “Карпатська Січ” та Олексія Кайди, ветерана московсько-української війни, народного депутата України 7 скликання…

Олексія Кайду босого, на очах у дитини витягнули на коридор та одягли наручники, щоб забрати до Печерського відділку”, – написав на своїй Facebook-сторінці лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

За словами Тягнибока, причина затримання і слідчих дій у помешканнях Кайди і Куцина – бійка у Верховній Раді після закінчення засідання аграрного комітету. Комітет розглядав законопроєкт щодо ринку землі. 

Олег Куцин відзначив у коментарі “Українській правді”, що у його помешканні о 5.00 правоохоронці шукали Леонова і просили повідомити його адресу та номер телефона. Куцин відзначив, що “побратима не здав”.

Тягнибок також повідомив, що із заявою до правоохоронців звернувся Богданець. 

Сам Богданець наразі перебуває у лікарні “Феофанія”. У нього діагностували струс мозку.

Лікарі наполягають, щоб був у лікарні не менше тижня. Багато ударів по голові, синці по всьому тілу”,  – заявив Богданець.

За його словами, у Раді на нього накинулися 4 представника “свободи”: “Поки я говорив з одними представниками “свободи”, інші почали наносити удари”.

11 грудня після засідання аграрного комітету у коридорах Ради побилися депутат від фракції “Слуга народу” Андрій Богданець та нардеп 7-го скликання від “Свободи” Едуард Леонов. 

Колишній нардеп Леонов запевняє, що бійку почав депутат від “Слуги народу”.

У “Слузі народу” вважають інцидент провокацією, яка має на меті зірвати законотворчий процес і дестабілізувати ситуацію в Раді.

У фракції повідомили, що звернулися до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на інцидент. “СН” заявила про неприпустимість тиску на нардепів із застосуванням сили.

За словами нардепа від “СН” Євгенії Кравчук, Богданець знаходиться в лікарні з підозрою на струс мозку.

Через сутичку поліція відкрила кримінальне  провадження за ч.2 ст. 346 КК України 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Читайте також: Нардеп Богданець бреше на усю країну, пояснюючи обставини, через які був засуджений

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE