Politerno > Україна і світ > На виборах у Британії перемагає партія Джонсона – екзит-пол

На виборах у Британії перемагає партія Джонсона – екзит-пол

  • 13 Грудня, 2019
  • 667 Переглядів
  • 0

Консервативна партія на чолі з прем’єр-міністром Борисом Джонсоном перемагає на виборах до Палати громад – такі результати опитування на виході з дільниць для голосування. Про це повідомляє BBC.

Згідно з результатами великого всебританського екзит-полу, Консервативна партія за підсумками дострокових виборів 12 грудня отримає 386 (+50) з 650 місць в Палаті громад.

Головні суперники консерваторів, лейбористи на чолі з Джеремі Корбіном отримають 191 мандат (-71), Ліберально-демократична партія – 13 (+1) мандатів, Шотландська національна партія – 55 (+20).

Для більшості потрібно мати голоси 326 депутатів, хоча іноді вистачить й менше. Спікер парламенту зазвичай є нейтральним, а представники Шинн Фейн з Північної Ірландії не займають свої крісла.

Якщо офіційні підсумки виборів відповідатимуть прогнозам на основі екзит-полу, то консерватори, згідно з їхньою програмою, негайно ратифікують угоду про вихід з Євросоюзу.

Тоді 31 січня 2020 року Британія покине ЄС формально, а в кінці року, після закінчення перехідного періоду – і фактично.

Читайте також: Джонсон зустрічався з бізнесменом і ексагентом КДБ Лебедєвим після замаху на Скрипалів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE