Politerno > Україна і світ > Юлію Кузьменко, яка нібито мінувала авто Шеремета, арештували

Юлію Кузьменко, яка нібито мінувала авто Шеремета, арештували

  • 14 Грудня, 2019
  • 2482 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд заарештував до 8 лютого 2020 року підозрювану у справі про вбивство Павла Шеремета волонтерку і дитячого хірурга в “Охматдиті” Юлію Кузьменко.

Рішення оголосив суддя Сергій Вовк.

Пряма мова: “Застосувати відносно Кузьменко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8.02.2020 року”.

Адвокат підозрюваної заявив, що обов’язково подаватимуть апеляцію.

На початку засідання до суду завітала також волонтер Маруся Звіробій, яку, за даними слідства підозрювана з поплічниками розглядали як наступну “сакральну жертву” нового режиму.

Адвокат Владислав Добош повідомив, що взяти на поруки Кузьменко висловили бажання ряд лікарів та воєнних медиків, а також депутат Київради (фракція “Свобода”) Володимир Назаренко, нардеп 9 скликання “Євросолідарності” Роман Величкович, також нардепки 8 скликання Наталя Веселова та Оксана Корчинська. Загалом більше 10 осіб.

Адвокат заявив відвід судді Сергію Вовку, який відмовив адвокату у заслуховуванні свідків, які за словами захисту, можуть довести непричетність її до справи про вбивство Шеремета (один із них – колишній чоловік Кузьменко). Однак це клопотання суд не задовольнив.

Добош назвав докази слідства нікчемними. Він зазначив, що в експертизі, наданій слідством, не фігурує прізвище Кузьменко, а згадуються лише “Особа 1” і “Особа 2”, причому вказано, що портретна схожість між ними не доведена.

Адвокат довго аналізував кожне речення підозри.

Сама Кузьменко в суді просила дати слово тим, хто хоче взяти її на поруки. Вона просила, щоб усі відеокамери з лікарні зберегли записи.

Також вона наполягала, щоб їй провели “усі можливі дослідження, які можуть допомогти слідству: антропометричні дослідження, ДНК, поліграф”. Кузьменко хоче, щоб все це проводили у присутності преси і громадськості і підсумувала, що їй боятися нічого і що вона має на це право.

Читайте також: У присутності президента назвали добробатів вбивцями – Москва сміється в кулачок

Нагадаємо, вчора, 12 грудня, поліція затримала двох підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета – подружжя добровольців Владислава та Інну Грищенків. Загалом слідство підозрює у вбивстві щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка та вже назване подружжя добровольців, відомих за позивними Буча та Пума.

Народна депутатка від партії “Європейська солідарність”, ветеранка Яна Зінкевич повідомила, що підозрювана у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь на момент скоєння злочину перебувала в зоні проведення Антитерористичної операції.

За версією слідств, вбивство журналіста Павла Шеремета організував учасник АТО Андрій Антоненко.

13 грудня підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт.

Пілд час обрання запобіжного заходу фігурант справи про вбивство Шеремета Антоненко назвав співробітників МВС “видавцями фантастичних романів”. У той же час міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” розповів, що підозрюваний Андрій Антоненко перед обшуком і затриманням написав братові дружини смс із проханням терміново винести з квартири “цю зелену штуку” – міну МОН-50. Саме тому вночі відбулися три обшуки. В результаті одного з них міну знайшли.

Читайте також: “Українська правда” прокоментувала розслідування МВС справи Павла Шеремета

або Команда Зеленського системно працює над дискредитацією ветеранського, добровольчого, волонтерського рухів – Білецький (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE