Politerno > Україна і світ > Антоненко відмовився давати свідчення

Антоненко відмовився давати свідчення

  • 19 Грудня, 2019
  • 748 Переглядів
  • 0

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета волонтер і музикант Андрій Антоненко відмовився давати свідчення слідчому. Про це у себе в Facebook повідомив адвокат Віталій Галенченко.

За його словами, Антоненко скористався своїм правом, передбаченим ст. 63 Конституції – особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї та родичів, коло яких визначається законом.

“Такий вчинок зумовлений тим, що його на всю країну вищі керівники поліції, міністр МВС, генеральний прокурор, а також особисто президент України в один голос фактично назвали злочинцем. Враховуючи це, ми припускаємо, що з боку слідчих буде якась упередженість”, – написав правозахисник.

Адвокат також підкреслив, що надалі Антоненко буде давати свідчення, однак спочатку необхідно переконатися у неупередженості слідства. Галенченко додав, що на сьогоднішній день Антоненко знаходиться в ІТС, а не СІЗО. Свою провину він не визнає, при цьому заперечує всі факти, які пов’язують з ним у цій справі.

Читайте також: Черговий доказ фальсифікації справи Шеремета – Антоненко у ніч з 19 на 20 знаходився у гостях, є семеро свідків

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE