Politerno > Україна і світ > “Олімпійські” федерації звернулися до Зеленського через припинення фінансування

“Олімпійські” федерації звернулися до Зеленського через припинення фінансування

  • 22 Грудня, 2019
  • 1137 Переглядів
  • 0

Керівники спортивних федерацій України з олімпійських видів спорту (регбі, хокею, баскетболу, боксу та легкої атлетики України) звернулися до президента Володимира Зеленського через припинення фінансування їхньої діяльності. 

Про це йдеться у відкритому зверненні, розміщеному на сайтах Федерацій баскетболу та легкої атлетики.

Як зазначено у листі, підготовка до Олімпійських ігор-2020 увійшла у завершальну стадію, а від того, чи буде виділене заплановане державне фінансування зазначених федерацій, залежить якість підготовки спортсменів. 

“Ми глибоко стурбовані ситуацією, що склалася, з припиненням виділення коштів для фінансування діяльності Національних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту… У всіх видах спорту в розпалі боротьба за олімпійські ліцензії та путівки на інші головні міжнародні змагання – чемпіонати світу та Європи. Від того, чи буде виділене заплановане державне фінансування, залежить якість підготовки і, відповідно, результат виступу українських спортсменів, в т.ч. на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх в Токіо. За даної ситуації все це знаходиться під загрозою зриву”, – йдеться у заяві.

Президенти спортивних федерацій зазначають, що наразі у них вже виникла заборгованість за послуги, надані протягом 2019 року.

“Через це спортсменам доводиться скасовувати тренувальні збори, аби уникнути зростання боргів. Припинення фінансування саме у цей період руйнує усі зусилля, які було витрачено на підготовку спортсменів до Олімпійських ігор протягом попередніх 3,5 років. Багаторічна праця тренерів, спортсменів, менеджменту може бути зруйнована в той час, коли до досягнення поставлених цілей лишається зробити останні кроки… Ми звертаємося до вас із єдиною метою – виконати у повному обсязі зобов’язання з фінансування згідно з договорами, які було укладено між федераціями та профільним Міністерством, яке уособлює в собі державу”, – додали у зверненні.

Читайте також: 95 квартал – це рентген країни, який дозволяє відрізнити українця від малороса – Мирослав Гай

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE