Politerno > Україна і світ > У Києві та Дніпрі проходить марафон на підтримку підозрюваних у справі Шеремета (Фото)

У Києві та Дніпрі проходить марафон на підтримку підозрюваних у справі Шеремета (Фото)

  • 22 Грудня, 2019
  • 887 Переглядів
  • 0

На Майдані Незалежності в Києві та у Дніпрі проходить марафон “Білими нитками” на підтримку Андрія Антоненка (Riffmaster), Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, яких підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про цеповідомляє Укрінформ.

“Творча спільнота України – музиканти, митці, громадські діячі – обурені цією ситуацією (арештом підозрюваних – ред.). Ми не віримо в причетність Андрія, Юлі та Яни до вбивства Павла Шеремета. Ми вважаємо, що доказів для обвинувачення – замало, а наявні – не витримують жодної критики. Ми вбачаємо в цій справі політичне забарвлення та переслідування й тиск на активний прошарок суспільства. Ми вимагаємо справедливого, неупередженого правосуддя в Україні!”, – йдеться в описі події в Facebook.

Біля Монументу Незалежності побудована сцена, на якій розміщено плакати “#яневірю: білими нитками” та “Хто наступний?”.

Станом на 13:30 до марафону долучилось понад дві сотні осіб.

Усіх учасників марафону пригощають чаєм поблизу сцени.

Очікуються виступи понад двадцяти артистів, серед яких групи “Мотор’ролла”, “Мандри”, Karna, Сергій Танчинець (“Без Обмежень”), Іван Леньо та Володимир Шерстюк (Kozak System), “Нумер 482” та інші.

Як зазначили організатори, музичний марафон триватиме до 22:00.

 У Дніпрі також відбулася акція на захист підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Перед початком традиційного різдвяного балу в оперному театрі за участю бійців і волонтерів Дніпра біля будівлі театру відбулася акція на підтримку Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, яких звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

В акції взяли участь понад 50 осіб, повідомляє “Радіо Свобода”.

У руках вони тримали плакати з написами “Владо, не фабрикуй справи, а наповнюй казну держави!”, “Свободу Юлії Кузьменко!”, “Руки геть від бійців та волонтерів!”.

За словами учасників заходу, вони не вірять в провину підозрюваних, вважають докази проти них недостатніми, а також вимагають об’єктивного розслідування.

“Яна Дугарь – лікарка 25-ї бригади Десантно-штурмових військ, найкращий медик бригади, була нагороджена. Я знаю, що три місці тому, коли у неї в частині відбувся перший обшук, вона навіть не знала, хто такий Шеремет і коли його вбили… На місці цих людей може опинитися кожен з нас”, – сказала волонтерка Олександра Каладжиєва.

“Ми перетинались з ними на благодійних концертах в Торецьку, Красногорівці. Я хочу сказати, що ми зібрались тут за правду. Шість років тому ми вийшли на Майдан з головним гаслом – свобода, правда, справедливість. Ці три слова – дорогоцінні для нас всіх”, – зазначила волонтерка Олена Лучко.

Нагадаємо, 21 грудня правоохорнці узяли штурмом залу суду, де розглядається справа Павла Шеремета, щоб вивести і відвезти в СІЗО підозрювану Юлію Кузьменко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE