Politerno > Україна і світ > Стартували місцеві вибори в ОТГ – поліції зафіксувала 47 порушень

Стартували місцеві вибори в ОТГ – поліції зафіксувала 47 порушень

  • 22 Грудня, 2019
  • 1080 Переглядів
  • 0

У неділю, 22 грудня, у двох десятках областей України розпочалися перші місцеві вибори.

Для проведення виборів у 86 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) утворено 119 територіальних виборчих комісій, станом на 7:00 ранку усі вони забезпечені бюлетенями та взяті під цілодобову охорону.

“Наголошую на швидкому та  оперативному реагуванні на всі заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом. Керівники (обласних управлінь поліції – ред.)мають взяти на особистий контроль розгляд цих заяв та повідомлень. Ваше завдання забезпечити законність цих виборів”, – зазначив під час відеоселекторної наради заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Національна поліція зафіксувала 47 порушень від початку передвиборчої кампанії. пов’язаних з виборчим процесом.

Здебільшого це незаконна агітація (14 випадків), підкуп виборців (п’ять) та фальсифікація виборчих документів (чотири). За сімома фактами відкриті провадження.

За попередніми підрахунками ЦВК, у виборах може взяти участь понад 380 тисяч виборців. Голосування на 536 дільницях триватиме до 20 вечора 22 грудня.

Результати виборів в одномандатних виборчих округах, виборів сільських та місевих голів ЦВК має встановити до 27 грудня включно. Результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають встановити до 1 січня 2020 року.

За даними ЦВК, участь у виборах беруть 29 політичних партій, за процесом спостерігають 16 громадських організацій. Процес реєстрації кандидатів почався 18 листопада.

Очікується, що після проведення виборів 22 грудня загальна кількість об’єднаних територіальних громад, в яких відбулися перші вибори, сягне 982.

Нагадаємо, “Батьківщина” здобула перемогу на чергових виборах в 66 ОТГ, які відбулися 30 червня, з результатом 41%.

Читайте також: Рада голів ОТГ Тернопільщини: суперечки за новим Перспективним планом (фото, відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE