Politerno > Україна і світ > Антоненка залишили у СІЗО

Антоненка залишили у СІЗО

  • 23 Грудня, 2019
  • 1076 Переглядів
  • 0

Суд залишив апеляцію Андрія Антоненка, підозрюваного у причетності до вбивства Павла Шеремета, без задоволення.

“Я, мабуть, тут головна особа, яка зацікавлена в тому, щоб цей ганебний злочин було розкрито, було затримано тих, хто справді винен… Більше за все я хочу повернутись до дітей і служби (Антоненко має контракт із Силами спеціальних операцій як музикант – ред.)”, – заявив Антоненко.

Апеляційний суд Києва вирішив залишити Антоненка у СІЗО, як раніше ухвалив Печерський райсуд.

Адвокати просили не застосовувати жоден запобіжний захід. Вони посилались, зокрема, на те, що у чоловіка є двоє неповнолітніх дітей, а його син має хворобу. Захист музиканта наполягав на тому, що і підозра, і арешт необгрунтовані.

Водночас, прокуратура стверджувала, що підозрюваний нібито може переховуватись від слідства. Прокурор аргументував це тим, що у чоловіка є закордонний паспорт.

Однак за словами захисту, Антоненко має закордонний паспорт ще з 2017 році, і це не свідчить про його бажання сховатись.

Адвокати підозрюваного звернули увагу, що в матеріалах справи лише 4 рази згадується ім’я Антоненка, і то не в експертизах. Також адвокати зазначали, що попередній суд не допитав свідків зі сторони захисту, а опис вбивці Шеремета, яким, за даними слідства є Антоненко, у матеріалах зроблений неточно: борода, овальне обличчя, середній зріст.

Крім того, адвокати стверджують, що їм не дають ознайомитись з матеріалами справами.

Підтримати Антоненка прийшли близько сотні його соратників, однак до зали суду пустили не всіх. На прохання слідчого Василя Бирко перед початком засідання суд вирішив обмежети кількість слухачів до 35 осіб. Через це співробітники суду, Нацгвардії та поліції не допускали у залу друзів підозрюваного. Спершу зайти не дозволили навіть більшості журналістів.

Рішення суду, який не відпустив музиканта з-під варти, його соратники зустріли вигуками “ганьба”.

Після завершення засідання прокурори відмовились надавати коментарі журналістам. Під час розгляду вони говорили, що експертизи “вказали категорично” на причетність підозрюваних Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь до вбивства. Прокуратура додала, що Антоненко не дає показів слідству, в тому числі, про своє алібі. Водночас, перевіряється інформація про те, що на момент вбивства Шеремета він був у друга за Києвом, про що писав у мережі друг Антоненка.

Під час виступу прокурор сказав, що “ніхто не народжується вбивцями, вбивцями стають”, пояснюючи, що міцні соціальні зв’язки Антоненка не можуть бути підтвердженням його невинуватості. Ця репліка викликала обурення серед знайомих музиканта, зокрема, юриста Масі Найєма, який звернув увагу, що Антоненка не звинувачують, а лише підозрюють в злочині, тому його не можна називати вбивцею.

Нагадаємо, 23 грудня поліція заявила, що у виготовленні вибухівки, якою підірвали автомобіль Павла Шеремета, використовувалася аналогічна речовина, рештки якої знайшли у міні, вилученій у підозрюваного Андрія Антоненка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE