Politerno > Україна і світ > Українські чиновники зробили легальні документи ФСБшнику і раднику бойовиків

Українські чиновники зробили легальні документи ФСБшнику і раднику бойовиків

  • 23 Грудня, 2019
  • 1333 Переглядів
  • 0

Співробітники російського ФСБ можуть спокійно гуляти по Києву з українськими документами. Лише дві тисячі доларів і такий агент стає практично повноцінним українським громадянином. Більше того, паралельно з підготовкою теракту, може вести тут ще й свій бізнес, повідомляє ТСН.

Контррозвідка СБУ викрила цілу сімейну справу офіцерів ФСБ на території України. Їх масштабній мережі, як з’ясувалося, допомагають українські чиновники. СБУ влаштувала обшуки в трьох українських містах. Шукають надважливі документи.

 

“Цей сервісний центр видав права водія на ім’я громадянина України Іванова Миколи Олеговича. Та річ у тому, що він не Іванов, і навіть не громадянин України. Контррозвідка вважає: чиновники сервісного центру у Херсоні допомогли легалізувати офіцера російських спецслужб, так званого помічника з економічних питань окупаційної адміністрації в Донецьку. Видали йому водійське посвідчення”, – йдеться в сюжеті.

Справжнє ім’я росіянина Микола Ситов.

 «Для отримання посвідчення водія має звернутися громадянин особисто. При собі має мати паспорт громадянина України, медичну довідку, ідентифікаційний код і бути особисто», – каже головний спеціаліст головного сервісного центру 6541 м.Херсон Вадим Бірюков.

Згідно свідченням, українець Микола Іванов, тобто, росіянин Микола Ситов, навчався водінню в місті Слов’янську. Три місяці поспіль, з грудня 2016 по березень 2017. Автошкола, в якій ФСБшника вчили водити, при наближенні знімальної групи, закривається. З сусіднього офісу потайки фотографують. З журналістами спілкуватися не бажають.

Для легалізації на території України офіцер ФСБ перетворюється на сумлінного платника податків. І тут йому знову допомагають продажні українські чиновники. Для того щоб оформити ідентифікаційний код, потрібно надати паспорт громадянина України. Він був у російського офіцера.

“В окупованому Донецьку чистих українських книжечок залишилося безліч. Але ще з травня 2014 року в реєстрі МВС вони серед викрадених і втрачених. Українські податківці чомусь вирішили не рахуватися з тим, що паспорт пробивається, як крадений, і видали всі необхідні документи новоспеченому бізнесмену з російськими погонами”, – йдеться в сюжеті.

У державній податковій інспекції в Дружківці, де російський радник ватажка бойовиків оформляв собі українські документи прикриття, запевняють, що дозвіл видати документ їм дали з Києва.

Якщо вірити податківцям, ФСБшник Ситов ще й сам прийшов сюди з фальшивим українським паспортом, але контррозвідка СБУ, яка викрила Іванова-Ситова, вважає – там брешуть. Росіянин не з’являвся ні в Дружківці, ні в Слов’янську, ні в Херсоні. Скрізь документи за нього отримувала інша особа. Такі послуги на чорному ринку коштують по 1000 доларів, кажуть в СБУ.

Як пише видання, безпека держави продається просто за пару тисяч доларів. Саме за таку суму українські чиновники створили нову особистість офіцера країни-агресора.

Семен, рідний брат Миколи Іванова-Ситова, теж офіцер ФСБ, і теж радник покійного бойовика Олександра Захарченка. З питань поставок озброєння. В окупованому Донецьку брати працюють у тандемі. Їх українські контррозвідники викрили в той момент, коли росіяни готували теракт в Управлінні СБУ в Маріуполі. Атаку вдалося запобігти і вийти не тільки на схему легалізації агентів, але і на їх бізнес. Якщо його можна так назвати, звичайно. Ситові переганяли в РФ вкрадені в Україні автомобілі. Створили цілий канал переправлення.

“І поки українські автовласники в розпачі шукають свої машини, Семен Ситов продає їх через російський веб-сайт оголошень. Але ФСБшна братва заробляла не тільки на крадіжках українських машин. Як з’ясувалося, Микола Ситов ще й торгував партіями краденого вугілля. Через посередників навіть відкрив фірму прямо в центрі Києва”, – йдеться в сюжеті.

Журналісти прийшли на це місце і не знайшли такої адреси взагалі, під цією фіктивною пропискою зареєстровано 112 подібних фірм. І це виводить розслідування пригод ворожих агентів на новий рівень.

Читайте також:  ФСБшники наймали бойовиків Донбасу – росЗМІ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE