Politerno > Україна і світ > ТКГ домовилась про звільнення полонених до кінця року

ТКГ домовилась про звільнення полонених до кінця року

  • 23 Грудня, 2019
  • 908 Переглядів
  • 0

Тристороння контактна група домовилась про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року.

“Під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи досягнуто домовленості щодо взаємного звільнення утримуваних осіб до кінця року, як це і передбачено підсумками саміту лідерів країн Нормандської четвірки в Парижі”,  – повідомила речниця представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

“Було нарешті досягнуто домовленості щодо проведення взаємного звільнення осіб до закінчення цього року… Ми зможемо нарешті забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати у грудні 2017 року, тих хлопців, які протягом 4 років після Іловайська, Дебальцевого перебували в полоні і які протягом 4 років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім’ями”, – повідомляє Офіс президента з посиланням на представницю України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерію Лутковську

Лутковська додала, що наразі “остаточно дошліфовуються списки”.

Вона також закликала усіх “не маніпулювати інформацією”, тому що за  процедурою взаємного звільнення стоять долі людей.

Цю інформацію підтвердили в Росії. Зокрема, представник РФ на переговорах контактної групи Борис Гризлов заявив, що Київ і Донбас домовилися про обмін полоненими у форматі “всіх встановлених на всіх встановлених” до кінця року, інформує  “Інтерфакс-Україна” з посиланням на Гризлова.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, що наразі узгоджено одну групу людей, готову до обміну. Проте для того, щоб забрати всіх утримуваних, необхідно допрацювати списки осіб.

Нагадаємо, під час зустрічі у нормандському форматі в Парижі президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін погодили обмін утримуваними особами до кінця року, але не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу.

Читайте також: Українські чиновники зробили легальні документи ФСБшнику і раднику бойовиків

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE