Politerno > Україна і світ > “Свободівця”, який побився зі “слугу народу” Богданцем, відправили під нічний домашній арешт

“Свободівця”, який побився зі “слугу народу” Богданцем, відправили під нічний домашній арешт

  • 26 Грудня, 2019
  • 2339 Переглядів
  • 0

Київський апеляційний обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту екс-нардепу від ВО «Свобода» Олексію Кайді, якого підозрюють у нападі на чинного народного депутата зі «Слуги народу» Андрія Богданця в кулуарах парламенту.

Запобіжний захід обраний до 12 лютого 2020 року.

12 грудня Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання прокурора, який просив відправити Кайду під арешт. Натомість колишнього депутата відпустили на поруки.

11 грудня після засідання аграрного комітету у коридорах Ради побилися депутат від фракції “Слуга народу” Андрій Богданець та нардеп 7-го скликання від “Свободи” Едуард Леонов.

Колишній нардеп Леонов запевняє, що бійку почав депутат від “Слуги народу”.

У “Слузі народу” вважають інцидент провокацією, яка має на меті зірвати законотворчий процес і дестабілізувати ситуацію в Раді.

У фракції повідомили, що звернулися до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на інцидент. “СН” заявила про неприпустимість тиску на нардепів із застосуванням сили.

За словами нардепа від “СН” Євгенії Кравчук, Богданець звернувся в лікарню з підозрою на струс мозку.

Через сутичку поліція відкрила кримінальне  провадження за ч.2 ст. 346 КК України 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

В наслідок бійки правоохоронці затримали колишнього народного депутата Олексія Кайду і відвезли до Печерського відділку поліції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE