Politerno > Україна і світ > Плівки Труби: ДБР мало натиснути на”смотрящего” за “Центренерго” Кропачова в інтересах Коломойського

Плівки Труби: ДБР мало натиснути на”смотрящего” за “Центренерго” Кропачова в інтересах Коломойського

  • 3 Січня, 2020
  • 1105 Переглядів
  • 0

Підлеглий екс-директора Романа Труби Максим Резніченко доповідав шефу про необхідність “попрацювати” зі “смотрящим” за “Центренерго” бізнесменом Віталієм Кропачовим на прохання людей олігарха Ігоря Коломойського.

Це випливає із запису розмови двох людей з голосами як у директора ДБР Романа Труби та начальника другого відділу Першого управління досудових розслідувань ДБР Максима Резніченка, опублікованій Telegram-каналі “Трубу прорвало”.

28 серпня 2019 року, між Трубою і Резніченком нібито відбулася наступна розмова:

Труба: ти ж зустрічався з людиною по Центренерго?

Резніченко: да

Труба: ти ж мені не доповідаєш нічого

Резніченко: Я ж хотел зайти.

Труба: Вот і зайшов.

Резніченко: Роман Михалыч, смотрите, у них задача стоит – есть такой человек Карпачов, который негласно курирует Центрэнерго. У них задача – поработать по этому Карпачову и его окружению. Но есть проблема. Провадження находится в первом отделе… Оно находится физически у следователя, которого я не знаю, я с ним не работал. Как вариант, если заниматься, его как минимум нужно перекинуть. Чтоб не было утечек. Что там происходит с провадженнями я не знаю. Мне перекинули справку. У меня есть информация, что пришли к людям в Центрэнерго. Сказали – у вас есть проблема с электричеством. Их там качает кто-то из стороны… Они просто говорят: надо поработать по Крапачову. Я так понимаю стоит задача его от туда убрать и поставить нового смотрящего.

Пізніше в цій же розмові Резніченко говорить: “Там є інтереси Ігоря Валерійовича Коломойського, вони теж переживають за цей “Центренерго”… Люди, які переживають і мені дзвонять, які мені дали інформацію щодо цієї довідки – вони з орбіти Коломойського”.

Раніше в інтерв’ю Цензор.НЕТ Коломойський говорив, що “Центренерго” – єдина структура в тепловій генерації, здатна протистояти монополії ДТЕК. У ньому ж він спростовував, що його люди керують “Центренерго”.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що екс-директор ТОВ “ДРФЦ” Віталій Бєляков з початку липня став новим неофіційним куратором вугільної галузі, змінивши у цій царині Віталія Кропачова, якого за часів Порошенка називали “смотрящим” за вуглепромом від імені Ігоря Кононенка.

Ініціатором заміни смотрящих став Ігор Коломойський, а підприємства групи “Приват” почали співпрацю з державним ПАТ “Центренерго”, купуючи у нього дешеву електроенергію і продаючи йому дороге вугілля.

У вересні суд зобов’язав Фонд державного майна скасувати своє рішення про недопущення ТОВ “Укрдонінвест” до приватизаційного аукціону з продажу 78% акцій ПАТ “Центренерго”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE