Politerno > Україна і світ > Вугільний “смотрящий” відхрестився від Кононенка та розповів про плани приватизувати “Центренерго”

Вугільний “смотрящий” відхрестився від Кононенка та розповів про плани приватизувати “Центренерго”

  • 5 Лютого, 2018
  • 1698 Переглядів
  • 0

Домовитися про інтерв’ю з Віталієм Кропачовим ЕП безуспішно намагалася майже два роки. 26 січня ця мета була досягнута, але, як стверджують журналісти, наполегливість тут ні до чого: бізнесмен з Тореза, який є неофіційним куратором державної вугільної галузі країни, погодився на розмову відразу після обшуків НАБУ.

Зокрема, журналісти запитали Корпачова про відносини з колишнім куратором вугільної галузі Сергієм  Тригубенком, в офісі якого в 2017 році НАБУ провело обшуки.

Як заявив бізнесмен, “кураторство вугільної промисловості – це міфічний об’єкт, який вигаданий журналістами для пояснення того, що відбувається в галузі”.

“У мене немає з Сергієм Миколайовичем ніякого скандалу або непорозуміння. Ми не дружимо, але є деякі теми, які ми можемо з ним обговорити”, – зазначив Корпачов.

Як відомо, Тригубенко був зміщений з позиції куратора галузі після скандалу з постачанням донбаського вугілля під виглядом південно-африканського. За версією журналістів ЕП, після цього він став “токсичним” для влади.

“Чи немає у вас побоювань, що сьогоднішні обшуки НАБУ в вашому офісі зроблять “токсичним” вас і закінчаться рішенням влади “загасити” вас?”, –  запитали так званого “смотрящого”.

“Мене дуже сильно “загасили” переїздом сюди (до Києва. – ЕП) – велика частина моїх активів залишилася там (в Донецькій області. – ЕП). Людина здатна створювати нове. Я хочу одного: відокремити свої активи на себе, щоб всі відчіпились, щоб більше не було інсинуацій навколо того, що і кому належить. Давайте дивитися правді в очі: чи є реальні докази того, що я працюю на когось із влади? Не має.”, – переконував Кропачов.

Відповідаючи на запитання, як давно він контактував з Ігорем Кононенко, бізнесмен пояснив: “На дні народження міністра (Насалика, дата народження – 25 листопада. – ЕП). У мене немає відносин з Кононенком. Просто не має!”.

“Якщо Кононенко ні при чому, з чим тоді пов’язаний зліт вашої впливовості в 2015 році, коли ви почали скупку активів Януковича?”, – наполягав інтерв’юер.

“Ще раз пояснюю: до майдану в Донецькій області ми (місцеві бізнесмени. – ЕП) жили своїм життям, заробляли свої гроші. Після відомих подій ми виїхали звідти. Я хочу працювати, знаю, як налагоджувати бізнес, можу домовлятися з кредиторами. Чому я не повинен займатися цим на даній території?”, – обурився бізнесмен.

Журналіст пояснив, що його дивує надмірна успішність бізнесмена, адже без адміністративного ресурсу вона в Україні неможлива.

“За часів влади Януковича, коли у мене був конфлікт з Сашком (Олександром Януковичем. – ЕП), я побудував і купив кілька об’єктів”, – виправдовувався Кропачов.

Після чого його запитали: “Є інформація, що ви часто контактуєте з таким собі Валентином Манько: передаєте йому гроші, які у підсумку є своєрідною даниною вашому куратору Ігорю Кононенк. Манько вважається людиною, яка “обілечує” бізнес в інтересах Ігоря Кононенко. Суть питання в “обілечуванні” вас”.

“Так, ми контактуємо з ним. Ми можемо взяти Валентина, ви можете з ним зустрітися і поговорити. У нас з ним абсолютно інші, партнерські відносини. Багато ветеранів (війни Росії проти України. – ЕП) входять до складу охоронних фірм. Я користуюся послугами його охоронних фірм”, – переконував Кропачов.

Також він заявив про плани брати участь у приватизації ПАТ “Центренерго”. Кропачов не розповів, який пакет акцій має в “Центренерго”, однак уточнив, що він більше 1%.

Він зазначив, що планує брати участь у приватизації “Центренерго” і для цього скуповував ресурсну базу акціонерного товариства.

Раніше ми повідомляли, що “смотрящий” від влади за вугільною галуззю Віталій Кропачов, паралельно із скуповуванням вугільних активів Олександра Януковича, провів кампанію з придбання його газових активів. Наступна мета Кропачова — “Донбасенерго”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE