Politerno > Україна і світ > НАБУ викликає на допит близького соратника Порошенка

НАБУ викликає на допит близького соратника Порошенка

  • 5 Січня, 2021
  • 1217 Переглядів
  • 0

Екснардепа і товариша експрезидента Петра Порошенка Ігоря Кононенка викликали на допит у НАБУ у справі про видачу за заниженою вартістю спецдозволу на користування державними надрами у Полтавській області.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

 

“З огляду на попередні неявки без поважних причин на виклики публікуємо повістку про виклик свідка у вказаному кримінальному провадженні Кононенка Ігоря Віталійовича…”, – зазначили у НАБУ.

Кононенку необхідно прибути 11 січня на 10:00 до старшого детектива Олега Коцюби “для участі в проведенні допиту та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні”.

У НАБУ повідомили, що йдеться про справу, відкриту 2 березня 2018 року, щодо зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення.

Ця справа стосується видачі за заниженою вартістю спеціального дозволу на користування державними надрами у Полтавській області фірмою “Аркона Газ-Енергія”.

У березні минулого року стало відомо, що компанія Regal Petroleum Вадима Новинського купила в людей з оточення Ігоря Кононена та Петра Порошенка компанію “Аркона Газ-Енергія” зі спецдозволом на розробку і видобуток газу у Полтавській області у 60 разів дорожче, ніж вона була куплена у держави.

Зазначалося, що компанія Новинського купила цю фірму, основний актив якої – ліцензія на видобуток газу, у екс-власників у 60 разів дорожче.

Відповідно до офіційного реєстру, станом на 23 березня, власниками компанії “Аркона Газ-Енергія” значились Ігор Мичко, Олександр Нещотний, Дмитро Волонець та Олег Ольховий.

Олег Ольховий, який мав найбільшу частку в компанії перед продажем, це колишній директор спортивного клубу “5 елемент”, який належить Петру Порошенку та Ігорю Кононенку.

Також у розслідуванні, опублікованому взимку 2018-го року, журналісти встановили, що до організації структурування цієї фірми мала стосунок дружина Олексія Маловацького – юриста з команди Петра Порошенка, члена Вищої ради правосуддя в часи його президентства”, – пишуть “Схеми”.

Повідомлялося, що після розслідування журналістів НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем чиновниками Держгеонадр під час видачі “Аркона Газ-Енергія” спецдозволу на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища в Полтавській області.

Суд за клопотанням детектива НАБУ наклав арешт на 100% корпоративних прав ТОВ «Аркона Газ-Енергія», яке фігурує в розслідуванні про видачу спецдозволу на видобуток газу в Полтавській області.

Як повідомили журналістам у прес-службі НАБУ, розслідування триває і досі.

У прес-службі Порошенка заявили, що той “не мав і не має жодного відношення до цієї історії. Прив’язування за вуха його імені є маніпуляцією”.

Ігор Кононенко свій зв’язок з фірмою “Аркона Газ-Енергія” також заперечив.

Розслідувачі за минулої влади заявляли, що генпрокурор Юрій Луценко та по сумісництву кум президента Петра Порошенка саботує розслідування щодо незаконної видачі державної ліцензії на видобуток газу за заниженою ціною оточенню глави держави.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE