Politerno > Україна і світ > “Смотрящий” від Кононенка за вугільною галуззю скупив газові активи сина Януковича

“Смотрящий” від Кононенка за вугільною галуззю скупив газові активи сина Януковича

  • 29 Січня, 2018
  • 1510 Переглядів
  • 0

“Смотрящий” від влади за вугільною галуззю Віталій Кропачов, паралельно із скуповуванням вугільних активів Олександра Януковича, провів кампанію з придбання його газових активів. Наступна мета Кропачова — “Донбасенерго”.

Про це йдеться у статті на ЕП.

Йдеться про ТОВ “Міжрегіональна газова компанія” і ТОВ “Реконструкція технологічних свердловин”. У президентську каденцію Януковича вони отримали дозволи на розробку семи родовищ.

На момент створення обидві компанії були оформлені на тодішнього депутата Донецької міськради Едуарда Слинька, більш відомого в ролі глави корпорації “Мако” Олександра Януковича.

Зараз структура установчого капіталу змінилася. Тепер вони належать нерезиденту Exlameer Value Limited. Бенефіціаром цього офшору є Роман Соломський, але те, що Exlameer близька до Кропачова, не викликає сумнівів.

По-перше, свого часу ця кіпрська компанія була власником ТОВ “Укргідроенерго”, яким також володіла дочка Кропачова. По-друге, МГК прописана в київському офісі Кропачова на вул. Б. Хмельницького, 26.

В розмові з ЕП Кропачев підтвердив факт придбання цих компаній. За його словами, найближчим часом він планує залучити іноземного партнера до розробки родовищ, що належать МГК і РТС.

Ці дві компанії — єдині компанії у газовій сфері, які безпосередньо належали команді Олександра Януковича.

Два роки тому Кропачов з благословення народного депутата з БПП Ігоря Кононенка став неофіційним куратором вугільної галузі і в цьому статусі зайнявся скуповуванням профільного бізнесу Януковича і його найближчого оточення. Сам бізнесмен зв’язок із впливовим депутатом заперечує.

В кінці 2017 року Кропачов переписав на себе останній ліквідний вугільний об’єкт “Сім’ї” — шахту “Краснолиманську”. Ця угода дозволила йому стати головним постачальником вугілля для державної “Центренерго” і тим самим позбавити цього статусу самого Ріната Ахметова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE