Politerno > Україна і світ > Призначення від Абромавичуса: люди Гонтаревої і “мажори”

Призначення від Абромавичуса: люди Гонтаревої і “мажори”

  • 10 Січня, 2020
  • 1827 Переглядів
  • 0

Учора на сайті Укроборонпрому з’явився реліз про призначення кількох керівників великих державних підприємств, які входять до складу концерну.

Про це пише у своєму Телграм-каналі нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський.

Про одного з них, Дениса Гордієнка, і наявний у нього конфлікт інтересів у зв’язку зі вступом на цю посаду, Дубінський прокоментував так:

Чоловік ставшої в.о. голови наглядової ради Укрексімбанку Уляни Гордієнко (гонтаревська ICU) призначений за протекцією гонтаревського партнера Абромавичуса директором ДП “НВК Газотурбобудування “Зоря”-“Машпроект””.

Таке призначення подвійно цікаве. Тут явний конфлікт інтересів: Зоря здійснює зовнішньоекономічну діяльність, яка пов’язана в тому числі і з валютними платежами за кордон.

Тобто платежі робитиме директор заводу, а первинний фінмоніторинг буде здійснювати його дружина, як керівник Укрексімбанку, який обслуговує Зорю вже багато років.”,  – пише Дубінський.

Також автор звернутає увагу на державне підприємство “Завод 410 цивільної авіації”. Його новим керівником став Олексій Попов.

На відміну від інших героїв прес-релізу Укроборонпрому, біографія пана Попова досить лаконічна і навіть не містить назв конкретних підприємств, де він кував свій управлінський досвід,.

А все тому, що ніякої кар’єри, власне, Олексій поки не зробив. Своїм призначенням на посаду начальника величезного державного підприємства, що входить в головний оборонний холдинг країни він зобов’язаний… своєму батькові, Віктору. Віктор Попов – голова правління приватної харківської корпорації «ФЕД». І, за сумісництвом, – старий близький друг Руслана Коржа, заступника з авіабудування литовського афериста Абромавичуса.

Вдумайтеся – навіть «корумповані паперєднікі» не призначали по протекції синів-дочок без управлінського досвіду на посади керівників держпідприємств! Але «європейський менеджер» Свинайварас приніс в українську оборонку унікальні, литовські менеджерські ноу-хау.

Тепер Віктор Попов чекає від сина збільшення обсягу замовлень (підприємство батька є авіаційним), за які щедро заплатить державний 410-й завод. А його бойовий товариш Руслан Корж, відповідно, розраховує на частину цієї «щедрості» у вигляді відчутною подяки“, – додає Днардеп.

Ось фото Попова-старшого:


До речі, у нього два сини: старший, Олександр, працює у папки першим замом, а ось молодший, Олексій – менш розумний і був до останнього часу не працевлаштований. Ну, вітаємо Льошу з першої нормальної роботою!“, – резюмує колишній журналіст.

Читайте також: Укрспецекспортом керуватиме депутат Київради Ноздря

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE