Politerno > Україна і світ > Суд Швейцарії зобов’язав Росію виплатити Україні компенсацію за “віджаті” активи в Криму

Суд Швейцарії зобов’язав Росію виплатити Україні компенсацію за “віджаті” активи в Криму

  • 10 Січня, 2020
  • 1178 Переглядів
  • 0

Федеральний суд Швейцарії 9 січня прийняв рішення, зобов’язавши Росію виплатити близько 76 мільйонів швейцарських франків (77,91 млн доларів) як компенсацію за шкоду українським компаніям, майно яких було конфісковане після анексії Криму в 2014 році. Про це йдеться в двох рішеннях від 12 грудня, опублікованих на сайті суду.

Так, раніше 12 українських компаній подали позов проти Росії. Всі вони стверджували, що в ході анексії Росією Криму в 2014 році заправні станції і деякі активи, такі як офісні будівлі або запаси палива, були експропрійовані – тим самим Росія порушила угоду про захист інвестицій, яку дві країни уклали в листопаді 1998 року і яка вступила в силу з січня 2000 року. Угода захищає, зокрема, інвестиції, які були зроблені на території іншої сторони.

У двох рішеннях, опублікованих в четвер, суд відхилив апеляції російської держави на рішення, винесені Міжнародним арбітражним судом в Женеві в квітні минулого року.

Читайте також: Чому в Ірані приховують атаку на “Боїнг” і чому ми не зможемо пред’явити в суді заяви Трюдо та інших глав держав

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE