Politerno > Україна і світ > Зеленський і Трюдо погодились про “зменшення спекуляцій” навколо катастрофи літака МАУ

Зеленський і Трюдо погодились про “зменшення спекуляцій” навколо катастрофи літака МАУ

  • 10 Січня, 2020
  • 956 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо домовилися про тісну співпрацю з обміну даними та зменшення спекуляцій навколо катастрофи українського літака в Ірані.

Про це йдеться на сайті президента.

“Сторони погодилися, що має бути…тісна співпраця міжнародних партнерів в обміні даними і…що необхідно зменшити кількість спекуляцій щодо трагедії”, – зазначається у повідомленні.

Зеленський відзначив, що іранська сторона сприяє розслідуванню. Зокрема, українська сторона отримала доступ до території авіакатастрофи, фрагментів літака та “чорних скриньок”.

Президент також заявив, що всі версії причин авіакатастрофи вважає можливими.

Нагадаємо, у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва. У той же час прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив дані розвідки, які свідчать про те, що український “Боїнг” збила іранська ракета.

Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими ці звинувачення.

Американське видання The New York Times опублікувало відеозапис, на якому нібито ракета збиває літак МАУ у повітрі над Тегераном.

Також стало відомо, що ракета, яка могла збити пасажирський лайнер авіакомпанії МАУ в Ірані, можливо, була випущена із секретної іранської військової бази IRSG.

З місця падіння літака МАУ вивезли майже всі уламки, тепер прибирають сміття, жодних слідчих дій не проводиться.

Оприлюднено ще одне відео, на якому зафіксоване падіння літака МАУ, який розбився під Тегераном.

Читайте також: Чому в Ірані приховують атаку на “Боїнг” і чому ми не зможемо пред’явити в суді заяви Трюдо та інших глав держав

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE