Politerno > Україна і світ > Іранці майже повністю зачистили місце катастрофи українського літака – CBS

Іранці майже повністю зачистили місце катастрофи українського літака – CBS

  • 10 Січня, 2020
  • 1036 Переглядів
  • 0

З місця падіння літака МАУ в Іран вивезли майже всі уламки, тепер прибирають сміття, жодних слідчих дій не проводиться.

Про це повідомляє кореспондентка CBS News Елізабет Палмер у Twitter.

“Журналісти CBS щойно відвідали місце падіння літака МАУ на заході від Тегерана. Дев’ята ранку за місцевим часом. За словами місцевих жителів, майже всі уламки літака були прибрані вчора (9 січня – УП). Зараз місце падіння очищають від сміття”, – зазначила журналістка.

За її словами, представників служб безпеки на місці немає, ніякого оточення території й жодних ознак будь-яких слідчих дій.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на статтю CBS News, місце катастрофи було великим, і знімальна група змогла оглянути лише одну його частину, але після того, як вони відвідали місце події, свідок сказав їм, що більші шматки фюзеляжу та носа літака були вилучені. Свідок заявив, що вивезення уламків і тіл жертв почалося в день катастрофи.

Свідки також розповіли, що бачили, як у четвер приїхала вантажівка та важка техніка, які забрали більшу частину уламків. Іран не сказав, куди їх відвезли.

Українські слідчі не відвідували цю ділянку станом на полудень у п’ятницю, йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва. У той же час прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив дані розвідки, які свідчать про те, що український “Боїнг” збила іранська ракета.

Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими ці звинувачення.

Американське видання The New York Times опублікувало відеозапис, на якому нібито ракета збиває літак МАУ у повітрі над Тегераном.

Також стало відомо, що ракета, яка могла збити пасажирський лайнер авіакомпанії МАУ в Ірані, можливо, була випущена із секретної іранської військової бази IRSG.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE