Politerno > Україна і світ > РНБО схиляється до думки, що катастрофа літака МАУ в Ірані була терористичними актом

РНБО схиляється до думки, що катастрофа літака МАУ в Ірані була терористичними актом

  • 29 Травня, 2021
  • 720 Переглядів
  • 0

Рада нацбезпеки і оборони України вважає, що збиття літака МАУ в Ірані в січні 2020 року було терактом.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов 28 травня в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” на каналі “Україна”, передає Гордон.

“Можу сьогодні сказати, що ми схиляємося до думки, до рішення, яке прийняв канадський суд, що це був терористичний акт по відношенню до українського літака. Ми сьогодні все більше схиляємося до такої думки і відразу цю думку підтверджували”, – сказав Данілов.

Він пов’язує це з убивством Касема Сулеймані.

“Дивіться: там напередодні були події, там був убитий генерал Сулеймані. І за тими законами, канонами, які існують у цій країні, вони мали оголосити джихад, мали оголосити війну американцям. Щоб це пересмикнути, мала було подія, яка вийде під інший кут зору. Це наша думка. Звичайно, наші аналітики можуть помилятися, але ми це розглядаємо як основне, головне на сьогодні, і ця ідея у нас була на самому початку”, – заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, уряд та органи безпеки Канади вивчають аудіозапис, на якому людина, котру називають міністром закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було навмисним актом.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф визнав, що іранські військові від початку знали, що це вони збили літак рейсу PS752, але вимагали приховувати цей факт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE