Politerno > Україна і світ > В Іраці атаковано авіабазу, де розміщуються війська США – є поранені

В Іраці атаковано авіабазу, де розміщуються війська США – є поранені

  • 12 Січня, 2020
  • 1064 Переглядів
  • 0

Авіабаза Балад в Іраку

У неділю, під час атаки на авіабазу Балад на півночі Іраку, де розміщуються американські війська, були поранені в четверо людей.

Про це повідомляє Reuters.

У заяві іракських військових йдеться, що вісім ракет “Катюша” були випущені по базі, приблизно в 80 км на північ від столиці Багдаду, і що з чотирьох поранених були два офіцери.

Військові джерела ідентифікували поранених як іракських солдатів. Вони сказали, що сім мінометних мін потрапили на злітно-посадкову смугу.

Про постраждалих серед американських військових на базі не повідомляється.

У заяві іракських військових не сказано, хто стоїть за атакою, і не згадується про посилену напруженість між Сполученими Штатами та Іраном.

3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані.

Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Президент Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був “терористом номер один у світі”.

Військова делегація РФ на чолі з командувачем їх угруповання військ у Сирії генерал-лейтенантом Олександром Чайко взяла участь у траурній церемонії в пам’ять про Касемі Сулеймані в посольстві Ірану в Дамаску. 

8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази в Іраку – авіабазу аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни.

Іранське державне телебачення заявило, що напад був помстою за вбивство Сулеймані.

Перед атакою Іраном американських баз в Іраку Сирію відвідав президент РФ Володимир Путін.

11 січня в іракському місті Кербелі невідомі озброєні сили застрелили проіранського лідера “Народних мобілізаційних сил” Талеба Аббаса Алі Аль-Саеді.

Читайте також: У світі росте рівень терористичної загрози

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE