Politerno > Україна і світ > Затримано підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої (Відео – Фото)

Затримано підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої (Відео – Фото)

  • 12 Січня, 2020
  • 1502 Переглядів
  • 0

Нацполіція затримала банду кілерів, підозрюваних у вбивстві добровольця Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

Про це повідомила прокуратура Київської області.

 “Прокуратурою Київської області спільно з ГУ НП в Київській області затримано учасників злочинної організації, які займались замовними вбивствами”, – йдеться у повідомленні.

“Завдяки злагодженій роботі поліції Київської області та прокуратури області сьогодні затримано виконавців зухвалого вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва. На рахунку злочинців є ще два замовні вбивства, що вчинені у вересні 2016 року та у січні 2019 року, які також розкрито. На даний час слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників”, – додали у відомстві.

У свою чергу, глава МВС Арсен Аваков оприлюднив фото і відео затримання одного з підозрюваних.

Він також повідомив, що ДНК затриманого збіглося з ДНК на зброї, знайденій на місці злочину.

“Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у ряді убивств, і в тому числі – в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на покинутій на місці злочину зброї. Йдуть слідчі дії”, – написав міністр.

Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що затриманий є ймовірним організатором вбивства добровольця Аміни Окуєвої. Частину членів злочинної групи затримали ще у вересні.

Про це повідомляє сайт НПУ.

За словами Клименка, члени злочинної групи обґрунтовано підозрюються у серії тяжких злочинів, зокрема вбивств.

Частину з них викрили раніше, а у неділю оперативники Нацполіції спільно з колегами поліції Київщини, із залученням спецпризначенців КОРД під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали організатора вбивства Окуєвої.

“До складу групи загалом входило сім осіб, частину із них за підозрою в двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом вказаної злочинної групи”, – заявив Клименко.

На цей час проводяться слідчі дії, а також перевіряється причетність затриманих до вчинення інших злочинів.

Нагадаємо, у червні 2017 року у Києві стався замах на учасників АТО, що служили в рядах батальйону поліції “Київ-2”, Осмаєва і Окуеву.

Пізніше ЗМІ встановили, що людина, яка намагалася застрелити Адама Осмаєва, є кілером із прізвиськом “Дінго”, який вбив охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова.

Вбивця, який представився французьким журналістом і мав документи громадянина України на ім’я Олександра Дакара, кілька разів вистрілив в Осмаєва, перебуваючи в його автомобілі в Подільському районі Києва.

У свою чергу, дружина Осмаєва, також колишня боєць сил АТО, Аміна Окуева, вистрілила в нападника і поранила його. У 2014 році Україна відмовилася видати Росії Адама Осмаєва, якого російські правоохоронці звинувачували в підготовці замаху на Путіна..

Також повідомлялось, що затримано чиновника, котрий видав документи кілеру, що вчинив замах на Осмаєва.

Повідомлялось, що кілер вийшов на Осмаєва та Окуєву через “Студію Савіка Шустера”.

Україна видала Олександра Дакара (Крінарі) (“Дінго”), якого звинувачували у замаху на добровольців, Росії в рамках обміну “усіх встановлених на усіх встановлених”.

Після замаху, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив добровольцю АТО Аміні Окуевой нагородний пістолет Glock-43, а її чоловікові Адаму Осмаєву – годинник.

30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої – вона загинула.

Аміна Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону “Київ-2”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE