Politerno > Україна і світ > Адама Осмаєва та кілера, що стріляв у нього доставлено в одну лікарню

Адама Осмаєва та кілера, що стріляв у нього доставлено в одну лікарню

  • 1 Червня, 2017
  • 1766 Переглядів
  • 0

Адам Осмаєв в результаті нападу на нього на Подолі в Києві отримав поранення в ліву легеню і в даний час знаходиться у важкому стані в реанімації 17-ї лікарні.

Про це повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в правоохоронних органах.

Співрозмовник агентства повідомив, що за кілька днів до нападу на Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуеву вийшли люди з Франції, які запропонували зняти фільм про його історію, пов’язану з нібито замахом на президента Росії Володимира Путіна, що готувалися.

“У день замаху пара повинна була, згідно з домовленостями, прийти в посольство Франції, де мало нібито складатися підписання контракту на зйомки, а також обговорення деталей візиту до Франції”, – розповіло джерело.

Раніше джерело повідомило агентству “Інтерфакс-Україна”, що у Осмаєва вогнепальне поранення грудної клітини, у нападника – поранення двох передпліч, ноги і тазостегнового сустава.

Чоловік, який напав на нього також в цій лікарні.

У свою чергу народний депутат з фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що кілера прооперували.

“Вилучена частинf легенів. Лікарня під охороною правоохоронців”, – зазначив він.

Також, за його словами, прооперували і пораненого Осмаєва. “Зараз повинні переводить з операційної в реанімацію. Стан стабільно важкий. Одна куля застрягла в хребті”, – зазначив нардеп.

Як повідомлялося, в четвер у Києві стався замах на учасників АТО, що служили в рядах батальйону поліції “Київ-2”, Осмаєва і Окуеву.

За попередніми даними поліції, нападник чоловік, який представився іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч.

“Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет Глок і вистрілив в груди Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів в стрілка”, – підкреслюється в повідомленні поліції.

Правоохоронці розглядають як основну версію скоєння злочину патріотичну позицію подружжя.

За фактом замаху на вбивство двох і більше осіб розпочато кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

У лютому 2012 року Осмаєв був затриманий в Одесі правоохоронними органами України за підозрою в скоєнні вибуху в одеській квартирі.

Слідство також підозрювало, що він разом зі спільником готував замах на президента Росії Володимира Путіна.

У вересні 2013 року в Росії був засуджений до 10 років позбавлення волі другий фігурант цієї справи Ілля П’янзін, якого Україна екстрадувала в Росію.

Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати Осмаєва Росії, після чого Україна вирішила призупинити процес екстрадиції.

19 листопада 2014 роки після більш 2,5 років ув’язнення він був звільнений з-під варти.

У лютому 2015 року Осмаєв став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE