Politerno > Україна і світ > Затримано чиновника, котрий видав документи кілеру, що вчинив замах на Осмаєва

Затримано чиновника, котрий видав документи кілеру, що вчинив замах на Осмаєва

  • 2 Червня, 2017
  • 1910 Переглядів
  • 0

Кілер, котрий 1 червня в Києві стріляв у добровольця Адама Осмаєва, легалізувався в Україні шляхом шлюбу з громадянкою України і схеми фальсифікації документів через декілька владних установ.

Про це пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у статті “Аміна Окуєва впізнала кілера”.

Чоловік, який представився Аміні та Адаму як кореспондент французької газети “Ле Монд” Алекс Вернер і мав паспорт громадянина України на ім’я Олександра Дакара, насправді – громадянин РФ Артур Денісултанов, уродженець Чечні, широко відомий у кримінальних колах Санкт-Петербурга під іншими іменами і кличками – Курмакаєв, Тищенко, Цебро, “Дінго”.

“За даними “Цензор.НЕТ”, слідство встановило, що Денісултанов легалізувався в Україні шляхом шлюбу з громадянкою України і певної схеми фальсифікації документів через кілька органів влади. Корумпованого чиновника, який видав первинні документи для легалізації злочинцеві, вже затримано, з ним працює слідство. Сподіваюся, скоро опублікують всі імена і саму зрадницьку схему”, – зазначив Бутусов.

Також читайте: Окуєва розповіла як відстрілювалась і що був другий кілер з вибухівкою (Відео)

Як повідомлялося, в четвер у Києві стався замах на учасників АТО, що служили в рядах батальйону поліції “Київ-2”, Осмаєва і Окуеву.

Пізніше стало відомо, що ЗМІ встановили, що людина, яка намагалася застрелити Адама Осмаєва, є кілером із прізвиськом “Дінго”, який вбив охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова.

Вбивця, який представився французьким журналістом і мав документи громадянина України на ім’я Олександра Дакара, кілька разів вистрілив в Осмаєва, перебуваючи в його автомобілі в Подільському районі Києва.

У свою чергу, дружина Осмаєва, також колишня боєць сил АТО, Аміна Окуева, вистрілила в нападника і поранила його. У 2014 році Україна відмовилася видати Росії Адама Осмаєва, якого російські правоохоронці звинувачували в підготовці замаху на Путіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE