Politerno > Україна і світ > СБУ не заборонятиме в’їзд в Україну трьом російським акторам, які виступали в Криму

СБУ не заборонятиме в’їзд в Україну трьом російським акторам, які виступали в Криму

  • 19 Січня, 2020
  • 1342 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України не бачить підстав для заборони в’їзду в Україну російських артистів Марата Башарова, Сергія Колесникова та Лариси Удовиченко, хоча вони виступали в анексованому РФ Криму.

Про це пише «Цензор.НЕТ» з посиланням на лист СБУ. 

«Повідомляємо, що на даний момент підстави для недопуску зазначених осіб для участі в гастрольних заходах на території України у СБУ відсутні», – йдеться в документі.

Водночас Служба безпеки звернулась до поліції Запорізької області з проханням посилити заходи безпеки під час театральної вистави за участю Башарова, Колесникова і Удовиченко 19 січня. Причиною для цього правоохоронці називають «негативний суспільний резонанс серед активістів націонал-патріотичних громадських структур Запоріжжя, оскільки в ЗМІ висвітлюється інформація про підтримку ними (акторами – ред.) в російських ЗМІ збройної анексії Криму, а також наводиться інформація про можливе незаконне перетинання кордону України під час гастролей на тимчасово окупованому півострові».

Водночас, за інформацією джерел Цензор. НЕТ в Державній прикордонній службі, Башарова і його колег не пустять в Україну.

Башаров і Колесніков внесені в базу Миротворець.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що скандальні російські артисти, Марат Башаров та Сергій Колесніков, які раніше відкрито підтримали незаконну анексію українського Криму Росією, раптово їдуть виступати в Україну. З 20 січня у них заплановані спектаклі в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Миколаєві та Полтаві. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE