Politerno > Україна і світ > “Огидна маніпуляція”: рішення Зеленського в Ізраїлі спантеличило Яд Вашем (Відео)

“Огидна маніпуляція”: рішення Зеленського в Ізраїлі спантеличило Яд Вашем (Відео)

  • 23 Січня, 2020
  • 1105 Переглядів
  • 0

Зеленський дає інтерв’ю ізраїльським журналістам

Ізраїльський меморіальний центр Яд Вашем спантеличений заявою президента України Володимира Зеленського щодо передачі місць своєї делегації на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив ту трагедію.

Про це повідомляє УП з посиланням на “The Times of Israel“.

“Сьогодні вранці президент України оголосив про своє відкликання, заявивши, що передає участь жертвам Голокосту. Президенту пояснили, що ми дали згоду на присутність тих, хто вижив, хто звернувся до нас в останні дні. Тому його рішення спантеличує, і прикро, що він робить такий крок щодо заходу за назвою “Пам’ятай про Голокост для боротьби з антисемітизмом”.

Представники меморіального комплексу Яд Вашем назвали вчинок президента України Володимира Зеленського, який відмовився від участі в Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, “огидною маніпуляцією”, а його поведінку – “цинічною і, такою, що збиває з пантелику”.

Минулого тижня Army Radio повідомляло, що лише 30 із 800 місць на церемонії були зарезервовані для жертв Голокосту. У четвер речник Яда Вашема Сіммі Аллен заявив, що очікується “близько 100” тих, хто вижив.

Згодом Яд Вашем пояснив, що форум пам’яті – це не публічна церемонія, а радше зібрання лідерів. Зазначалося, що в Ізраїлі проживають близько 100 тисяч людей, що пережили Голокост, тож неможливо запросити навіть частину з них.

На форум прибули щонайменше 47 світових лідерів чи високопоставлених дипломатів, серед яких 26 президентів, чотири королі (з Іспанії, Голландії, Бельгії та Люксембургу) та чотири прем’єр-міністри.

“The Times of Israel” зазначає, що у вихідні Зеленський говорив виданню, що буде на церемонії.

Більше того, український лідер вважав, що він мав би там виступити з огляду на те, що кожен четвертий єврей із загиблих у Голокості був українцем.

Читайте також: Виступ Зеленського у Давосі: про війну, майбутнє в ЄС і захист інвесторів (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE