Politerno > Україна і світ > ВАКС і САП закрили справу проти Охендовського щодо отримання ним хабаря з каси “Партії регіонів”

ВАКС і САП закрили справу проти Охендовського щодо отримання ним хабаря з каси “Партії регіонів”

  • 24 Січня, 2020
  • 849 Переглядів
  • 0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження проти колишнього голови ЦВК Михайла Охендовського, якого підозрювали в отриманні з “чорної каси” “Партії регіонів” хабаря.

Про це в коментарі УП повідомив прокурор, процесуальний керівник у справі Максим Кравченко.

За його словами, відповідне рішення ухвалене 27 грудня 2019 року.

“У зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи та вичерпанням можливостей їх отримати”, – пояснив Кравченко причину.

Він розповів також, що перед цим, 12 грудня, Вищий антикорупційний суд скасував призупинення цієї справи і вирішив, що строки досудового розслідування у ній спливли, і в прокурора “був єдиний вихід” – закрити провадження.

Нагадаємо, детективи НАБУ з’ясували, що Охендовський отримав в офісі Партії регіонів хабар у розмірі щонайменше 16 тисяч доларів, про що особисто розписався у “чорній бухгалтерії” політичної сили.

У лютому 2017 року, попри рішення Солом’янського райсуду щодо запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, Михайло Охендовський, судячи з постанови апеляційного суду Києва, котрим той залишив у силі рішення рішення суду першої інстанції, продовжив роботу на посаді голови ЦВК.

В березні того ж року ГПУ оголосила потерпілим Михайла Охендовського у кримінальному провадженні про дії детективів Національного антикорупційного бюро України щодо голови Центральної виборчої комісії України.

У квітні Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) продовжила розслідування кримінального провадження проти голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського до 13 червня.

Тоді ж НАБУ направило до САП остаточну підозру голові ЦВК Михайлу Охендовському.

9 червня САП тимчасово припинила розслідування проти Охендовського. У САП стверджували, що розслідування зупинено на підставі необхідності виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва. Як пояснив голова САП Назар Холодницький, необхідно було отримати низку міжнародно-правових доручень з іноземних країн.

У вересні в НАБУ заявили, що продовжать розслідування справи “чорної бухгалтерії” Партії регіонів, а екс-нардепи від Партії регіонів брати Калюжні підозрюються у дачі хабара голові ЦВК.

У липні в НАБУ заявили, що справа щодо голови ЦВК Михайла Охендовського має достатньо доказів для передачі її до суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE