Politerno > Україна і світ > САП призупинила слідство у справі голови ЦВК Охендовського

САП призупинила слідство у справі голови ЦВК Охендовського

  • 9 Червня, 2017
  • 2313 Переглядів
  • 0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) зупинила слідство у справі глави ЦВК Михайла Охендовського до отримання відповідей щодо міжнародної правової допомоги в рамках досудового розслідування.

Про це САП повідомляє в Facebook.

У відомстві нагадали, що 30 травня 2017 пройшов рік як детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП почали досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо “чорної бухгалтерії” Партії регіонів.

13 грудня 2016 про підозру в отриманні хабарів було повідомлено першому і поки єдиному фігуранту цієї справи – главі ЦВК Михайлу Охендовському.

Йому інкримінується отримання 16 тис доларів в якості відшкодування за його офіційні відрядження, а також ще 145 тис доларів в записах, в яких його прізвище вказано як призначення платежу.

“Для визнання особи винною в отриманні хабара закон вимагає докази не тільки самого факту передачі грошових коштів, але і використання взяткополучателя свого службового становища в інтересах хабародавця. Таким чином, залишається встановити, які саме конкретні дії Охендовський М.В., перебуваючи в закордонних відрядженнях , виконував в інтересах Партії регіонів, і чи виконував їх взагалі “, – йдеться в повідомленні САП.

Для цього в уповноважені органи інших держав направлено ряд клопотань про надання міжнародної правової допомоги у цій справі.

До отримання відповідей від іноземних партнерів слідство у справі припинено на підставі п. 3 ч. 1 ст. 280 КПК України.

Решта матеріалів “чорної каси” підлягають подальшому дослідженню в окремому провадженні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE