Politerno > Україна і світ > Контрабандист Альперін ініціював “травлю” у ЗМІ і кримінальне переслідування слідчих ДФС

Контрабандист Альперін ініціював “травлю” у ЗМІ і кримінальне переслідування слідчих ДФС

  • 26 Січня, 2020
  • 962 Переглядів
  • 0

Підозрюваний у створенні злочинної організації Одеський бізнесмен Вадим Альперін керував поширенням у ЗМІ дискредитаційних матеріалів щодо слідчих ГУ ДФС у Сумській області та ініціював їх кримінальне переслідування. 

Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на дані судового засідання у Вищому антикорупційному суді. 

У листопаді 2016 року слідчі ГУ ДФС у Сумській області провели обшук на митному пості “Столичний” Київської митниці, у ході якого було вилучено 9 контейнерів з тканиною компанії “Торгест”.

За даними слідства, під час декларування товару службові особи “Торгест” внесли завідомо неправдиві відомості щодо класифікації товару, його ваги та фактичної вартості, наслідком чого є ненадходження в бюджет митних платежів в значних сумах.

Виявлені на електронній пошті Альперіна матеріали вказують на те, що він ініціював переслідування окремих співробітників ГУ ДФС у Сумській області після вказаного обшуку і вилучення товару.

Зокрема, після обшуку і вилучення одного зі слідчих ГУ ДФС в Сумській області позбавили можливості продовжувати розслідування, провадження було передано до слідчого відділу прокуратури Сумської області, а щодо слідчого та деяких службових осіб ДФС було порушене кримінальне провадження за фактом здійснення ним слідчих дій щодо вилучення товару.

“На пошті Альперіна було виявлено переписку щодо розміщення замовних сюжетів та статей. Так, 22.11.2016 Альперін отримав на свою електронну пошту і перенаправив на іншу пошту текст публікації щодо вилучення контейнерів “Торгест”. Того ж дня ця публікація з’явилася на ресурсі, вказаному у листі Альперіну. Згодом Альперін отримав звіт про розміщення публікації і витрачені на це суми: 3400 грн та 600 доларів”, – йдеться у статті.  

У ході судового засідання прокурор САП також озвучив ряд інших матеріалів, зокрема переписок і даних електронної пошти, які свідчать про використання Альперіним корупційних зв’язків у правоохоронних органах.

Інформацію про це було оприлюднено в ході судового засідання 23 січня під час продовження Альперіну строку дії покладених на нього обов’язків на 2 місяці. 

Нагадаємо, Вищий аникорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 70 млн грн застави Вадиму Альперіну, якого підозрюють в організації схеми із розмитненням імпортованих товарів за заниженими цінами.

Читайте по темі: Битва за митницю. Хто такий Вадим Альперін і чому у нього почалися неприємності

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE