Politerno > Тернопільщина > Дозволять існувати ОТГ, де пристойне представництво “слуг” – приклад Тернопільщини

Дозволять існувати ОТГ, де пристойне представництво “слуг” – приклад Тернопільщини

  • 28 Січня, 2020
  • 1843 Переглядів
  • 0

У відповідності до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад”, 22 грудня 2019 року 12 населених пунктів Зборівського району Тернопільської області (села Млинівці, Грабківці, Кудобинці, Присівці, Тустоголови, Беримівці, Кудинівці, Заруддя, Коршилів, Лавриківці, Озерянка та Травотолоки) обрали голову Млинівської об’єднаної територіальної громади та її депутатів.

Очільником громади став самовисуванець Василь Пихальський, відомий усім місцевий підприємець та пошановувач футболу. Багато чому завдяки пану Василеві місцевий клуб «Панорама» досить пристойно виглядає на чемпіонаті Тернопільської області.

Фінансово громада заручилася підтримкою ПрАТ «Добра вода» та ще кількох менших місцевих агропромислових фірм і підприємств. Серед влади своєрідною «кришою» слугувала начальник фінансового управління Зборівської РДА пані Оксана Стахів.

Як кажуть в Млинівецькій ОТГ, справжні проблеми в громади та її очільника почалися під час виборчої кампанії. Сам голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель, практично, одразу після свого призначення привіз на показ до громади кандидата від «Слуги народу» пана Чайковського. Зі слів очевидців, «високоповажні» візитери зайшли до сільської школи і під запис почали принижувати техпрацівників щодо низької якості прибирання в коридорах навчального закладу.

«Візит» відбувся близько 11:00 години, коли діти вже встигли пробігтися три рази на перервах у незмінному взутті. Та врешті, вчителька, котра пам’ятає пана Чайковського ще по навчанню в школі, заспокоїла потенційного «народного обранця», нагадавши йому викурений ним власний буквар ще в першій чверті першого класу. Після цього якимось вітром у Млинівці занесло народного депутата від «Слуг» Володимира Гевка, котрий у своєму виборчому окрузі проявляє меншу активність.

Радянські методи нав’язування народу любові не принесли бажаних результатів. Букварокур від СН взяв лише якихось 10% проти 90% в Василя Пихальського. З 14 депутатських місць лише один у «слуги народу», всі решта кандидати-«слуги» пролетіли як «фанера над Млинівцями». І намісник області Ігор Сопель вирішив помститися.

Близькі до керівництва області люди розповідають, що після «теплого прийому» особисто І.Сопель віддав наказ зробити все можливе задля непотрапляння Млинівської ОТГ до Плану розвитку громад, а отже і відсутності фінансування.  

На даний момент у владних кабінетах вирішується питання примусового розпуску Млинівської ОТГ. Як кажуть в Тернопільській ОДА, усі ОТГ, де в «слуг народу» немає хоча б пристойного представництва, – приречені.

Далі буде… Читайте незабаром: «Сопель та «Агробізнес».

Читайте також: Стали відомі результати виборів в ОТГ на Тернопільщині

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE