Politerno > Тернопільщина > Син власника “Тернопільбуду” Василя Лила фігурує у справі тернопільських наркоторговців

Син власника “Тернопільбуду” Василя Лила фігурує у справі тернопільських наркоторговців

  • 29 Січня, 2020
  • 37759 Переглядів
  • 0

Фрагмент фото зі сторінки Олександра Лила у Фейсбуку

Днями інформаційний простір Тернополя вибухнув новиною про спецоперацію поліції з затримання дев’яти членів злочинного угруповання, яке займалося виготовленням амфетаміну та збутом марихуани, амфетаміну, метаамфетаміну, МДА, PVP, та нових психотропних речовин НПР.

Також стало відомо, що при визначенні запобіжного заходу за розповсюдження наркотиків, суд, відповідно до норм Кримінально-процесуального Кодексу, зобов’язаний визначити суму застави для підозрюваних.

Усім затриманим повідомили про підозру відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України та Тернопільським міськрайонним судом обрано запобіжні заходи: сімом підозрюваним – тримання під вартою із можливістю внесення застави, суми яких коливаються від 420 тисяч гривень до 1 мільйона 51 тисячі гривень.

Читайте також: В Управлінні капітального будівництва Тернопільської ОДА проходять обшуки

Та найбільш резонансним у цій справі є факт залучення у злочинну схему з торгівлі наркотиками сина власника будівельної компанії “Тернопільбуд” Василя Лила – Олександра Лила.

Ще у перший день гучних арештів редакції «Політерно» стало відомо про те, що Олександр проходить по справі, так як сам вживав наркотики (амфітамін) і міг бути VIP-клієнтом тернопільських наркобаронів. Сьогодні зранку на деяких інформаційних сайтах для вільної журналістики з’явилися дописи (читайте тут і тут), у яких зазначається, що син Василя Лила справді є фігурантом справи щодо торгівлі наркотиками. Автори стверджують, що: «Завдяки зусиллям останнього (Василя Лила) на даний момент розслідування призупинено, вирішується питання про заміну запобіжногозаходу для членів ОЗУ для їх переправлення за кордон».

Депутат Тернопільської міської ради, голова ГО “Тернопільські підсумки” Тарас Білан також оприлюднив інформацію про співучасть Лила-молодшого в діяльності ОЗУ та спроби батька повпливати на хід слідства.

Зі своїх джерел в поліції, близьких до слідства, «Політерно» дізналось, що Олександр Лило проходить у справі саме як співучасник. Наші співрозмовники повідомили, що власник «Тернопільбуду» слідству не перешкоджає, надто гучна справа, але пообіцяв профінансувати заставу за організатора ОЗУ в обмін на «виведення» зі справи свого сина. Мова йде про максимальний розмір застави, озвучений правоохоронцями – мільйон з «гаком».

На даний момент поліцейські відмовляються коментувати інформацію про співучасть в ОЗУ Олександра Лила, посилаючись на таємницю слідства. Залишається надіятись, що статус будівельного магната пана Василя не допоможе його сину уникнути справедливого покарання.

Читайте також: Продати історичну будівлю в центрі Тернополя. Схема, яку використала Тернопільська міська рада

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE