Politerno > Тернопільщина > В Управлінні капітального будівництва Тернопільської ОДА проходять обшуки

В Управлінні капітального будівництва Тернопільської ОДА проходять обшуки

  • 21 Січня, 2020
  • 11181 Переглядів
  • 0

Слідчі Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції провели обшуки в кабінеті керівника Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктора Кузяка.

Як повідомили Politerno співрозмовники в Тернопільській облдержадміністрації приводом для слідчих дій послужили одразу кілька епізодів сумнівної діяльності скандально відомого чиновника.


Зокрема, правоохорнці вказують на відсутність проектно-кошторисної документації щодо будівництва середньої загальноосвітньої школи 1-3 ст. на 24 класи по вул. Микулинецька в смт. Велика Березовиця. На відповідний запит про отримання проектно-кошторисної документації УКБ надало копію «Експертного звіту», що дає підставу вважати, що проектно-кошторисна документація відсутня по вказаному об’єкту. 

За даними слідчих, відсутня інвестиційна угода та документи на земельну ділянку, на якій проводиться будівництво гідротехнічних споруд центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль».

Крім цього, УКБ, в особі начальника Віктора Кузяка, було оголошено тендер на будівництво дитячого садка на 120 місць по вул. Молодіжна у селі Біла Тернопільського району Тернопільської області. Вказаний тендер виграло ТОВ «Тернопільбуд» з порушенням закону «Про державні закупівлі».

Замовник помилково прийняв рішення про визначення переможцем торгів ТОВ «Тернопільбуд», оскільки тендерна пропозиція цього учасника не відповідає вимогам та умовам тендерної документації, а тому, відповідно Закону України «Про публічні закупівлі». Своїм рішенням УКБ всупереч принципам добросовісної конкуренції серед учасників, об’єктивної та неупередженої оцінки тендерних пропозицій, в порушення вимог ст.30 Закону визначило переможцем учасника, тендерна пропозиція якого не відповідає вимогам та умовам тендерної документації.

Одним з напрямків слідства є діяльність самого УКБ під керівництвом Кузяка. Так, згідно списку працівників УКБ Тернопільської ОДА, на посаді «провідний інспектор» УКБ Тернопільської ОДА перебуває Пустовгар Таїсія Анатолівна, яка по факту не працює в УКБ.

Кузяка підозрюють і у нецільовому використанні трьох мільйонів гривень по інвентаризації доріг, де відсутнє розпорядження голови Тернопільської ОДА.

Відсутня проектно-кошторисна документація по Зооботсаду в Ланівцях.

За даними наших джерел, обшуки проводяться в “Будівництво амбулаторії сімейної медицини” в с.Почапинці, с.Мишковичі, с.Стриганці, с.Будилів, с.Скорики, с.Борсуки.

А також в приміщеннях ТОВ “Інвестбуд”, ТОВ “Глобал Білдінг Інжирінг”, ТзОВ “Альянс Буд Груп”.

Крім того, правоохоронці розслідують факт незаконного призначення Віктора Кузяка на посаду керівника УКБ.

17.04.2015 р. Віктор Кузяк розпорядженням № 145-к призначений на посаду головного спеціаліста патронатної служби апарату Тернопільської ОДА. Вже 21.04.2015 р. розпорядженням № 156-к він був звільнений з посади  головного спеціаліста патронатної служби апарату Тернопільської ОДА і тим самим розпорядженням призначений на посаду заступника начальника управління – начальника виробничо-кошторисного відділу УКБ Тернопільської ОДА. Через пів року 15.10.2015 р. розпорядженням № 427-к Кузяк був призначений на посаду начальника УКБ Тернопільської ОДА.

З вище наведеного випливає, що Кузяк В.С. призначений на  посаду начальника УКБ Тернопільської ОДА в порушення вимог трудового законодавства, оскільки на посаду начальника УКБ Тернопільської ОДА згідно посадової інструкції призначається:

–  особа з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр,

–  досвід роботи на посадах дердавної служби категорії «Б» чи «В» або досвід служби в органах місцевого самоврядування або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років.

Також Віктор Кузяк не проходив переатестацію (оцінювання) як начальник УКБ Тернопільської ОДА, яка проводиться кожного року.

Нагадаємо, відносно керівництва УКБ Тернопільської ОДА порушено два кримінальних провадження №12019210000000163 від 18 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України, та кримінальне провадження №42019210000000163 від 27.09.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Також на даний час Ухвалою Господарського суду Тернопільської областві від 10 грудня 2019 року (Справа № 921/659/19) на користь “Автодору” з УКБ відшкодовано 199 000,00 грн.

Читайте також: “Автомайдан” vs Кузяк: Чому “головний корупціонер області” залишається на своїй посаді в ОДА

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE