Politerno > Україна і світ > “Непотрібна надбудова”: Чумак виступає за ліквідацію “Укроборонпрому”

“Непотрібна надбудова”: Чумак виступає за ліквідацію “Укроборонпрому”

  • 8 Лютого, 2020
  • 887 Переглядів
  • 0

Колишній головний військовий прокурор, а нині заступник генпрокурора Віктор Чумак виступив за ліквідацію ДК “Укроборонпром”.

Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

Чумак також зазначив, що станом на 8 лютого за фактами зловживання владою та розкрадання держбюджету в “Укроборонпромі” відкрито понад 500 кримінальних проваджень. У найближчі 2-3 місяці на розгляд до суду буде передано тільки 10 з них.

“Щодо фактів, осіб, пов’язаних із зловживанням в “Укроборонпромі”, сьогодні є більше 500 кримінальних проваджень… Я думаю, що в найближчі 2-3 місяці з десяток піде (до суду кримінальних справ про зловживання в “Укроборонпрому” – ред.)”, – підкреслив Чумак.

Заступник генпрокурора вважає, що Міноборони повинно налагоджувати прямий контракт з держпідприємствами без посередництва “Укроборонпрому”.

“Ще будучи політиком, я говорив, що “Укроборонпром” – це надбудова, яка не потрібна… Моя думка не змінилася. Я думаю, що ця надбудова не потрібна… Я думаю, що тут треба виходити на прямі контракти Міноборони з підприємствами, давати можливість підприємствам бути певними підприємствами, що мають можливості бути спецекспортерами, безпосередньо працювати з закордонними компаніями. І це все буде набагато прозоріше, зрозуміліше і відкрито”, – заявив Чумак.

Читайте також: Боротьба за можливість впливати на Зеленського: загострення протистояння

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE