Politerno > Україна і світ > НБУ дозволив іноземним банкам торгувати гривнею за межами України

НБУ дозволив іноземним банкам торгувати гривнею за межами України

  • 9 Лютого, 2020
  • 780 Переглядів
  • 0

Національний банк України розширив можливості банків-нерезидентів із купівлі-продажу іноземної валюти за гривні.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

“Для підвищення інвестиційної привабливості України Національний банк розширив можливості іноземних банків із купівлі-продажу іноземної валюти за гривню. З цією метою уточнено визначення термінів “валютний ринок України” та “міжнародний валютний ринок”, які є базовими під час здійснення торгівлі іноземною валютою”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки цим уточненням “іноземні банки зможуть вільно здійснювати розрахунки в гривнях з іншими іноземними банками за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти відповідно до договорів, укладених за межами України, з використанням своїх кореспондентських рахунків в українських банках”.

Тож відтепер іноземні банки матимуть можливість не тільки укладати договори з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню з будь-якими українськими банками (незалежно від того, в якому банку відкрито гривневий кореспондентський рахунок), але й проводити такі операції між собою, здійснюючи розрахунок через кореспондентські рахунки в українських банках.

На думку НБУ, такий крок сприятиме подальшому зростанню конкуренції та ліквідності на міжбанківському валютному ринку, а також посилюватиме привабливість гривневих активів для іноземних інвесторів.

Зміни затверджено постановою Правління Національного банку України №16 від 6 лютого 2020 року і набирають чинності 8 лютого.

Читайте також: “Непотрібна надбудова”: Чумак виступає за ліквідацію “Укроборонпрому”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE