Politerno > Україна і світ > Літак МАУ могли збити через несанкціоноване втручання РФ у систему ППО Ірану – експерт

Літак МАУ могли збити через несанкціоноване втручання РФ у систему ППО Ірану – експерт

  • 11 Лютого, 2020
  • 864 Переглядів
  • 0

Аналіз матеріалів, що з’явилися в ЗМІ, дозволяє зробити припущення щодо причин, які призвели до ураження ракетами літака “Міжнародних авіаліній України”.

Про це пише президент Центру глобалістики “Стратегія XXI” Михайло Гончар у своїй статті для DT.UA.

Автор зазначає, що у випадку зі знищенням рейсу МАУ “людська помилка”, швидше за все, є не першопричиною. Причиною ж Гончар називає стороннє кібер-проникнення і несанкціонований вплив на систему управління ППО Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану в екстремальних умовах очікування американського удару після іранських ракетних обстрілів американських баз в Іраку.

“Усередині комплексу розміщені вісім ракет, він здатен виявити до 48 цілей на відстані 30 км, вибрати десяток найнебезпечніших і проаналізувати їх із допомогою спеціальної обчислювальної машини, при цьому дві цілі комплекс може уразити одночасно. Основний режим роботи комплексу “Тор-М1” — окрема робота кожної батареї, однак є й режим централізованого керування“, – пише експерт.

[su_heading style=”default” size=”13″ align=”center” margin=”20″ id=”” class=””]Як відомо, ЗРК “Тор-М1” російського виробництва, з Росії ж надходить і відповідне програмне забезпечення.[/su_heading]

Автор додає, що у ЗРК є режим централізованого управління батареєю. Схоже, в такому режимі й працювала батарея ЗРК КВІР поблизу Тегерану.

“Швидше за все, непомітне для оператора втручання в систему керування і призвело до неправильної ідентифікації в спеціальній обчислювальній машині ЗРК (імовірно, з довгоживучими “закладками” в ній) цілі як особливо небезпечної та видачі команди на її негайне знищення. Тим більше що рейс PS752 вилетів із великим запізненням і перебував у тому часовому проміжку після зльоту, коли його там не повинно було бути, він ішов поза розкладом, якщо припустити, що командний пункт ППО КСІР враховував зміни розкладу аеропорту”, – пише експерт.

[su_heading style=”default” size=”13″ align=”center” margin=”20″ id=”” class=””]Позасистемне втручання виявили під час внутрішнього розслідування КВІР.[/su_heading]

Експерт припускає, що виконати таке втручання могла тільки одна сторона — російська — як постачальник “заліза”, “мізків” і установник відповідних “закладок”.

[su_heading style=”default” size=”13″ align=”center” margin=”20″ id=”” class=””]Визнати це привселюдно Іран, звичайно ж не може, та й знайти “відбитки пальців” теж непросто, але слід залишився.[/su_heading]

Читайте також: Іран більше не надаватиме Україні докази зі справи про збиття літака МАУ після витоку записів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE