Politerno > Україна і світ > Єрмак відхрестився від позиції Арахамії щодо води в Крим

Єрмак відхрестився від позиції Арахамії щодо води в Крим

  • 12 Лютого, 2020
  • 883 Переглядів
  • 0

Питання подачі Україною води в окупований Росією Крим на переговорах ніколи не піднімалося.

Про це голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив під час брифінгу 12 лютого.

“Що стосується заяви Давида Арахамії, я теж, як і ви, вчора був такий важкий день, я мав змогу тільки прочитати про це в інтернеті, тому сьогодні я сподіваюсь, що побачу Давида, спитаю у нього, що він мав на увазі.  Але я можу вам сказати, що вчора це була особиста думка Давида Арахамії”, – зазначив Єрмак.

На уточнююче питання Єрмак заявив, що ніколи не говорив з російською стороною на переговорах щодо Донбасу про подачу води в окупований Крим.

Говорячи про вибори на Донбасі, Єрмак підкреслив, що є умови, без виконання яких їх проведення не можливе. Він додав, що українська сторона готова виконати всі домовленості, які були досягнуті під час зустрічі нормандської четвірки в Парижі.

Він наголосив, що у команди президента є план, як провести вибори на Донбасі одночасно з виборами на всій території України наприкінці жовтня, але вони мають відбутися відповідно до українського законодавства

Водночас Єрмак заявив, що компроміси з російською стороною щодо Донбасу можливі лише на переговорах.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телеканалу “Прямий” сказав, що погодився би пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна по Донбасу.

Коментуючи заяву Арахамії, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії півмільйона кримських татар.

Читайте також: Єрмак призначив “свого” прес-секретаря, колишню дружину “смотрящого за Мін’юстом”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE