Politerno > Тернопільщина > «Операція коронавірус» або як Сергій Надал використовує слабкі місця Ігоря Сопеля

«Операція коронавірус» або як Сергій Надал використовує слабкі місця Ігоря Сопеля

  • 18 Лютого, 2020
  • 9849 Переглядів
  • 0

В Ігоря Сопеля проблеми з комунікацією з суспільством за посередництвом ЗМІ. Він може ненавидіти журналістів, але не має права їх ігнорувати. Сергій Надал цим користає.

Немає ніде офіційної інформації про те, що громадян України евакуюють з Китаю на Тернопільщину. Правда чи неправда про санаторій Медобори? Є розпорядження голови Тернопільської ОДА про 24-годинне реагування на виклики, штаб працює цілодобово . Дата і номер розпорядження: № 89/01.02-01 від 12.02.2020.

Вчора пів доби гуляло нетом повідомлення про евакуацію українців з Китаю на Тернопільщину в санаторій «Медобори». В ОДА ні не спростовували, ні не підтверджували інформнапалм про коронавірус. А щогодини інфа розгорялася. Наслідок: протести в Микулинцях.



Відсутність реакції очільника краю було схоже на замовчування суспільно-важливої інформації. А також, на невміння реагувати на публічні виклики. Хоча від 12-го лютого оперативний штаб має працювати цілодобово.

І лише після появи публічного звернення Сергія Надала, пізно ввечері голова Тернопільської ОДА заявив:

«Щойно спілкувався із представниками Міністерства охорони здоров’я України.
Офіційного підтвердження про приїзд евакуйованих з Китаю людей на територію Тернопільської області немає.
Заклад для двотижневого карантину шукають у кожній області».



А знаєте, що сказав міський голова Тернополя? До речі, він теж входить в склад цілодобового оперативного штабу. А він підкреслив основні проблеми лікарень міста.

В лікарнях Тернополя за роки керування Сергія Надала відсутня належна вентиляція та каналізація, не підведено кисень, немає жодного дихального апарату. Дев’ять років Сергій Надала наче цих проблем не бачив і заяв не робив. Тепер на всю Україну сказав, що:

«Інфекційні відділення міських лікувальних закладів КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» та КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV у Тернопільській області, не забезпечені необхідним медичним обладнанням, медичними препаратами та не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV.
[…]
Тернопільською ОДА та обласною радою, не дивлячись на неодноразові звернення, не виділялися коштів для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, відсутня належна вентиляція та каналізація, не підведено кисень, немає жодного дихального апарату»
.



Словами «Просимо вжити заходів щодо запобігання потрапляння людей, евакуйованих з Китаю в ТДВ «Санаторій Медобори», Сергій Надал виявив неповагу до громадян України, які потрапили в біду далеко від рідного дому.

Для чого це Сергію Надалу? Чому він так вирішив наїхати на Ігоря Сопеля?

Нещодавно прокурор Тернопільської області Петро Бойко заявив про наближення кінця в досудовому слідстві в кримінальному провадженні по підробці Генерального плану Тернополя. Гучно прозвучав кримінал навколо продажу лікарні залізничників в центрі міста. Прокуратура спільно з СБУ та Нацполіцією запідозрили посадовців ТМР в зловживанні службовим становищем, які проявили намір продати комунальне майно запівдарма.

Читайте також: Продати історичну будівлю в центрі Тернополя. Схема, яку використала Тернопільська міська рада

Визначальним тут є поведінка нового прокурора. Для Тернополя він приїжджий, Сергій Надал йому не друг. Тернопільська «команда Зе» теж потирає руки, коли в Сергія Віталійовича виникають проблеми з законом.  

Тож кожен прокол Ігоря Сопеля чи в цілому команди_зе міський голова повертає на свою користь. Контролюючи велику долю тернопільського медіа-середовища, Сергій Надал створює Ігорю Сопелю іміджеві проблеми. І не тому, що проблеми створює заради проблем, це сигнали від Надала на кшталт «сідаємо і домовляємося».  

Міський голова досвідчений політичний гравець. Ігор Сопель зелений у стосунках з медіа, він їх просто боїться. Хвилювання голови ОДА перетворюється в невдалі політичні ходи, сам себе заганяє в цугцванг. У становище, коли будь-який хід веде до погіршення його позиції.

Програвати Ігор Сопель не хоче і домовлятися теж.  Але будь-які змагання мають переможця.

Тим паче грядуть місцеві вибори. У міського голови високий рейтинг. Подолати його може кандидат, якого підтримуватиме «команда_Зе», партія «Слуга Народу». По президентській лінії найбільш медійним представником є якраз голова Тернопільської ОДА.

Втім, його слабкості в медійному середовищі очевидні. Невміння говорити, боязнь перед журналістами, відсутність близьких по симпатії до нього ЗМІ. Тож кожен прокол, кожне замовчування суспільно-важливої інформації Тернопільською ОДА Сергій Надал використовуватиме на свою користь. Мета: помста за кримінальні провадження та збиття рейтингу будь-якого кандидата, якого підтримає «Зе».

Назарій Наджога  

Читайте також: Через заяву про коронавірус атакували сайт Тернопільської міської ради

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE