Politerno > Україна і світ > У Нових Санжарах відтіснили протест, місцеві палять шини. На місце вилетів Гончарук з урядовцями

У Нових Санжарах відтіснили протест, місцеві палять шини. На місце вилетів Гончарук з урядовцями

  • 20 Лютого, 2020
  • 1026 Переглядів
  • 0

У с.м.т. Нові Санжари правоохоронці відтіснили протестувальників і завезли у місцевий медичний центр людей, евакуйованих з китайського міста Ухань.

 “Відбуваються заходи з виконання урядового рішення. Ті, хто перешкоджають цьому в неправовий спосіб – це перешкоджання припиняється”, – зазначив речник МВС Артем Шевченко.

Поліція та Національна гвардія рушили дорогою, яку блокують протестувальники. Ймовірно, правоохоронці “розчищали” коридор для автобусів з людьми.

Сутички були нетривалими і станом на 18:55 припинились після того, як мітингувальників відтіснили з дороги.

За даними джерела УП, яке перебуває на місці події, станом на 19:15 дорогу до медичного центру звільнили, колона з автобусами під’їжджає.

Станом на 19:40 сутички правоохоронців і мітингувальників поновились. Люди палять шини та дрова на під’їзді до медцентру. Місцеві запалили барикаду перед автобусам з евакуйованими.

Станом на 19:56 пожежники розібрали барикаду, автобуси з евакуйованими у супроводі правоохоронців проїхали на територію санаторію.

У колоні є кілька автобусів з розбитими вікнами.

У свою чергу прем’єр-міністр Олексій Гончарук вилетів до селища Нові Санжари у Полтавській області, куди раніше повезли евакуйованих з Китаю людей.

Про це йдеться у повідомленні на телеграм-каналі голови уряду.

“Невідкладно вилітаю до Полтавської області. Оперативний штаб Уряду працюватиме в Нових Санжарах”. – інформують в Гочарука.

Разом з Гончаруком вирушили й інші члени Кабміну. Зокрема міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. У себе у Facebook вона пише, що летить до селища “перевірити ситуацію” і “зробити все, щоб наші люди відчували себе захищеними”.

Читайте також: У “Слузі народу” вимагають покарати Деревляного і Надала. Коментар

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE