Politerno > Україна і світ > У “Слузі народу” вимагають покарати Деревляного і Надала. Коментар

У “Слузі народу” вимагають покарати Деревляного і Надала. Коментар

  • 20 Лютого, 2020
  • 14542 Переглядів
  • Comments Off

Будь-яке рішення щодо обмеження перебування наших громадян на території України є незаконним.

Про це йдеться у заві партії “Слуга народу”, розміщеній на партсторінці у Facebook і озвученій народним депутатом від фракції «Слуга Народу» Олександром Качуром під час брифінгу у Раді.

Партія «Слуга Народу» звертається до всіх обласних рад із проханням пам’ятати про це і не потрапляти на гачок маніпуляцій політичних опонентів.

«Ситуація навколо блокування наших громадян – ненормальна. Від кого вони захищають нашу країну? Від восьмирічного хлопчика з Маріуполя чи трьох молодих дівчат? У жодній європейській крані такого немає. На жаль, ми сьогодні бачимо маніпуляції від старих політиків, які намагаються розколоти країну», – наголосив Качура під час брифінгу.

Він переконаний – держава, як і власне кожен посадовець, мають турбуватися про всіх своїх громадян.

За словами Качури, він разом з колегами по партії підготував заяву про вчинення злочину та перевищення владних повноважень, зокрема першим заступником голови Тернопільської облради Василем Деревляним. Адже саме він направив подання до голови облради і фактично надав незаконну вказівку аеропорту не пускати додому евакуйованих співгромадян.

Зазначається, що міський голова Сергій Надал теж виступив проти ймовірного поселення на карантин українців з Китаю.

«Це – не державницька позиція. Ми звертаємося до Генпрокурора, до голови ДБР, міністра МВС, щоби ті дали правову оцінку діям цих чиновників», – наголосив Олександр Качура.

“Politerno” звернулось за коментарями до міського голови Тернополя Сергія Надала і до першого заступника голови Тернопільської обласної ради Василя Деревляного.

Зокрема, голова обласної “Батьківщини” зазначив: “Нас, депутатів обласної ради від “Батьківщини” обирали жителі області на місцевих виборах. Приймаючи громадян, я керуюсь закономи України, функціональними обов’язками депутата, посадовими обов’язками і коли була поширена інформація про розміщення евакуйованих з Китаю в “Медоборах”, коли на протести вийшли люди, до мене особисто і до депутатів почали звертатись стурбовані виборці. Виходячи з цього, я і звернувся до голови обласної ради щодо скликання позачергової сесії. Виконавча гілка влади (ТОДА – ред.) не допрацювала, не було проведене інформування громади, люди не розуміли, що відбувається. Голова облдержадміністрації написав декілька розмитих речень у Фейсбуку. Депутати повинні були діяти.”.

На запитання щодо закидів по темі аеропорту Василь Деревляний сказав, що тернопільський аеропорт не був готовий до прийому літака міжнародних авіаліній як мінімум і додав, що надасть більш розгорнутий коментар по цьому питанню.

На момент публікації, міський голова Тернополя ще не відповів, прес-служба пообіцяла надати коментар. 

Читайте також: Стало відомо, з яких регіонів українці, яких евакуювали з Уханю

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE