Politerno > Україна і світ > Коронавірус поширився у 27 країнах світу, Італія ввела надзвичайні заходи

Коронавірус поширився у 27 країнах світу, Італія ввела надзвичайні заходи

  • 23 Лютого, 2020
  • 1311 Переглядів
  • 0

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється по всьому світу. Ми зібрали найважливішу інформацію, пов’язану з небезпечним захворюванням, що прийшло з Китаю станом на 23 лютого.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) стурбована кількістю випадків захворювання коронавірусом без чіткого епідеміологічної зв’язку, хоча загальне число випадків за межами Китаю залишається відносно невеликим.

З початку епідемії коронавірусу COVID-19 у світі більше 77 тисяч людей підхопило захворювання. За цей час померло 2 464 людини та майже 30 тисяч – вилікувалось. 

У Південній Кореї загинула четверта особа, і кількість підтверджених випадків за добу збільшилась на сотню та підскочила до більш ніж 550. Більшість випадків зараження пов’язані з лікарнею та релігійною групою поблизу південно-східного міста Тегу.

Ізраїль відмовився випустити з літака близько 200 не-ізраїльтян, які прибули з Південної Кореї та хоче відправивши їх назад до Сеула.

Іран повідомив про свою п’яту смерть від коронавірусу та наказав закрити школи, університети та культурні центри у 14 провінціях.

Тим часом, з лайнеру Diamond Princess випустили пасажирів, які виявились зараженими коронавірусом. 

У громадянки Китаю, через яку зупинили потяг “Київ – Москва” та евакуювали цілий вагон пасажирів, наявність коронавірусу COVID-19 не підтвердилась.

В Італії кількість людей, які заразилися новим коронавірусів зросла до 132 осіб. В країні оголосив надзвичайні заходи для боротьби з поширенням найбільшого спалаху нового коронавірусу в Європі.

Про це повідомляє “ЄП” з посиланням на Ansa.

В регіоні Ломбардії зафіксовано 88 випадків захворювання і один померлий, у Венето 24 хворих і один померлий, в П’ємонті 6 випадків захворювання, в Емілії-Романьї – 9 і в Лаціо – 2. Один пацієнт вилікувався і був виписаний.

За даними Міністерства охорони здоров’я Італії, 129 осіб знаходяться під наглядом у лікарні, з них 26 пацієнтів знаходяться в реанімації, ще 22 людини перебувають під наглядом в домашніх умовах.

У Ломбардії закрили навчальні заклади не всій території регіону. В області Фріулі-Венеція-Джулія з завтрашнього дня до 1 березня включно припиняють роботу університети Трієста і Удіне, діяльність в університетах П’ємонту і Генуї також припинена.

У Венеції, яка знаходиться в регіоні Венето, достроково завершили знаменитий карнавал, який розпочався 16 лютого і повинен був закінчитися 25 лютого.

Десять муніципалітетів у північних регіонах Ломбардія і Венето були ізольовані. Влада попросила близько 50 000 жителів залишатися вдома.

Нагадаємо, хлопці, яких після сутичок у Нових Санжарах називали у мережі “тітушками”, записали відеозвернення, у якому заявили, що вони місцеві мешканці

Читайте також: Кремль веде кампанію з дезінформації про коронавірус – ЗМІ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE