Politerno > Україна і світ > України немає, – Сурков

України немає, – Сурков

  • 26 Лютого, 2020
  • 1013 Переглядів
  • 0

України немає. Є специфічний розлад умів. Донбас не заслуговує на таке приниження, як повернутися до її складу.

Це заявив колишній помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков у смс-інтерв’ю директору Центру політичної кон’юнктури Олексію Чеснакову для сайту “Актуальні коментарі“.

“Я ж Донбасом і Україною займався переважно. Контекст змінився, скажімо так. Тобто в підсумку я мав продовжувати ними займатися. Але контекст змінився”, – розповів він про свою відставку, запевнивши, що пішов за власним бажанням.

“України немає. Є українство. Тобто специфічний розлад умів. Дивним чином доведене до крайньої міри захоплення етнографією. Таке криваве краєзнавство. Сумбур замість держави. Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає. Брошура “Самостійна Україна” є, а України немає. Питання тільки в тому, України вже немає чи ще немає? Я, як не дивно, укрооптиміст. Тобто вважаю, що України немає поки що. Але з часом вона все-таки буде. Хохли хлопці вперті, вони зроблять. Однак, яка саме це буде Україна, в яких межах вона існуватиме і навіть, може бути, скільки буде Україн – питання відкриті. І у вирішенні цих питань Росії так чи інакше доведеться брати участь. Відносини з Україною ніколи простими не були, навіть коли Україна була в складі Росії. Україна для імперської і радянської бюрократії завжди була справою клопіткою. То отаман Полуботок підведе, то западенці до Гітлера перекинуться. Примус силою до братських відносин – єдиний метод, який історично довів ефективність на українському напрямку. Не думаю, що буде винайдено якийсь інший”, – відповів Сурков на запитання, що він думає про Україну.

“У мене не надто сильна уява, щоб таке уявити. Донбас не заслуговує на таке приниження. Україна не заслуговує на таку честь”, – відповів він на запитання, чи буде деокуповано Донбас.

Читайте також: Чи може Росія піти в наступ на Україну?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE