Politerno > Україна і світ > Зеленський вибере міністра оборони серед трьох кандидатів – ЗМІ

Зеленський вибере міністра оборони серед трьох кандидатів – ЗМІ

  • 2 Березня, 2020
  • 1913 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Андрій Загороднюк

Президенту Володимиру Зеленському пропонують трьох кандидатів на пост міністра оборони замість Андрія Загороднюка, якого можуть відправити у відставку.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела.

Видання зазначає, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак наполягає на кандидатурі Андрія Тарана, генерал-лейтенанта Збройних сил у відставці. Він був звільнений у запас у 2016 році. У 2015-му Таран був представником України в СЦКК, входив до підгрупи з питань безпеки у Тристоронній контактній групі в Мінську.

Також джерела наголошують, що голова СБУ Іван Баканов лобіює призначення Андрія Сенченка.

Сенченко – народний депутат трьох скликань. Разом із Пашинським і Аваковим він був членом парламентської фракції Об’єднана опозиція “Батьківщина”. Згодом очолив правозахисну організацію «Сила права», яка добивалась закріплення судовими рішеннями доказів російської агресії проти України. Після Майдану, з березня по серпень 2014 – т.в.о. заступника глави Адміністрації Президента. Голова тимчасової комісії ВРУ 8 скликання з розслідування обставин Іловайської трагедії.

ЗМІ додає, що секретар РНБО Олексій Данілов пропонує Зеленському кандидатуру Михайла Коваля. Генерал-полковник Коваль нетривалий час очолював військове відомство: він був в. о. міністра оборони в уряді Арсенія Яценюка з 23 березня по 3 липня 2014 року.

Читайте також: Перезавантаження уряду. Хто може замінити Гончарука і членів його команди

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE