Politerno > Україна і світ > “Молоді реформатори провалилися, потрібно терміново повертати “господарників” – Білецький про скасування люстрації

“Молоді реформатори провалилися, потрібно терміново повертати “господарників” – Білецький про скасування люстрації

  • 3 Березня, 2020
  • 730 Переглядів
  • 0

Сьогодні Конституційний Суд розглядав скасування Закону “Про очищення влади”. Позов п’ятирічної давнини депутатів-регіоналів сьогодні дістали з довгої шухляди, та, з великою долею вірогідності, Закон таки скасують.

Про це лідер партії “Національний Корпус” і засновник полку Азов  Андрій Білецький пише у своєму блозі на УП.

На його думку, причиною, через яку влада змушена це робити зараз з допомогою підконтрольної судової гілки – це відсутність “нових облич”.

“Нові обличчя закінчилися. Молоді реформатори провалилися, потрібно терміново повертати “господарників”. Міністрів, чиновників, ментів. Про кандидатуру наступного прем’єра говорять вже тиждень. Хто б ним не став: Тігіпко, Хорошковський, або хтось інший – це явно буде не черговий перспективний хлопчик-юрист, а людина, яку ми вже бачили в командах Порошенка, Януковича чи ще когось з тих самих “старих і набридлих”, – зазначає Білецький.

За його словами, Зеленський отримав владу на хвилі попиту на нові обличчя. Він переконаний, що “навряд чи країна серйозно сподівалася на успіхи Зеленського на фронті або в економіці”.

“Сьогодні бачимо, що Зеленський не виконав жодної зі своїх основних передвиборчих обіцянок. Говорив про зменшення жертв і припинення вогню – на фронті тільки гарячіше, за 2 минулих дні один загиблий і дванадцять поранених. Говорив про залучення професіоналів, а не своїх – при владі “Квартал”. Вчителі замість чотирьох тисяч доларів на місяць отримують жахливі умови праці в рамках “реформ”. З новими обличчями теж все, не вийшло. У спробах врятувати рейтинги та закрити фінансові діри, Зеленський повертатиме у крісла людей з минулої й позаминулої влади”, – підкреслив політик.

Сьогодні Національний Корпус вийшов під Конституційний Суд, вимагаючи не тільки збереження люстрації, а і її розширення.

“Я певен, що і люди Порошенка, і вже деякі представники команди Зе, більше не мають бути допущені до влади, вони дискредитували себе як державні управлінці, українці їм не довіряють. І це повинна буте не тільки люстрація, а реальне покарання і відповідальність за злочини перед державою”, – додав Білецький.

Нагадаємо, 3 березня Конституційний суд продовжив розгляд скарги щодо закону “Про очищення влади”, згідно якого низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі.

У 2015 році 47 народних депутатів від “Опозиційного блоку” поскаржились до Конституційного суду на закон про люстрацію. Також кілька подань щодо закон до КС направив Верховний Суд.

У жовтні 2019 року Європейський суд з прав людини визнав незаконним звільнення за законом “Про очищення влади” 5 українських чиновників.

У Мінюсті заявили, що переглянуть закон про люстрацію і врахують рішення Європейського суду з прав людини, але про реалізації ініціатив президента Зеленського мова не йде.

Читайте також: У пошуках чергового “месії”. Як влада входить у системну кризу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE