Politerno > Україна і світ > Ліквідовано командира асадівської “Армії Тигрів”

Ліквідовано командира асадівської “Армії Тигрів”

  • 5 Березня, 2020
  • 818 Переглядів
  • 0

Вранці у четвер, 5 березня, з’явилася інформація про загибель генерала і глави асадівської “Армії Тигрів” Сухейль аль-Хасана. За попередніми даними, він помер від важких поранень. Тим часом Росія провела бомбардування укриттів біженців.

Сухейль аль-Хасан, якого з пораненнями доставили до лікарні Хама, особисто брав участь у бойових діях в найгарячіших точках Сирії. Його спецпідрозділ завжди йшов в авангарді наступу сирійської армії проти турецьких військ.

За останніми даними, він вів бойові дії проти турецьких військ у провінції Ідліб на північному заході в околицях міста Саракіб. У ході одного з бойових зіткнень отримав важкі поранення і був відправлений у госпіталь.

Російські військові експерти стверджують, що Сухейль аль-Хасан – один з головних воєначальників сирійської армії, а його бойовий підрозділ за роки конфлікту став одним з основних символів армії Асада. У мережі навіть з’являлися фото, на яких російські військові зі спецназу Росії охороняють асадитського ватажка.

Незабаром після інформації про смерть воєначальника стало відомо, що в ніч на 5 березня в Ідлібі була розбомблена птахоферма в районі населеного пункту Маарет-Місрін, де ховалися вимушені переселенці, загинули не менше 16 осіб.

Повідомляється про поранення 18 мирних жителів, яких доставили в довколишні лікарні. Місцеві ЗМІ стверджують, що авіаудар нанесли Військово-повітряні сили Росії, а не авіація урядових військ Сирії.

На тлі загострення в Сирії в Москві проходять переговори президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Тайіпа Ердогана. Глава Кремля вже відзначився цинічною заявою – Путін висловив співчуття з приводу загибелі турецьких військових у Сирії, додавши, що сирійська армія не знала про їх місцезнаходження.

Як відомо, військовий конфлікт у Сирії йде з 2011 року. У бойових діях у різний час брали участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди, бойовики “Ісламської держави”, а також збройні сили РФ, США, Ірану та Туреччини. У конфлікті Туреччина надає військову підтримку сирійській опозиції, а Росія – урядовим силам.

Читайте також: Режиму Путіна потрібна війна в Сирії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE