Politerno > Україна і світ > Нардеп Борис Приходько на зекономлені гроші придбав держоблігації

Нардеп Борис Приходько на зекономлені гроші придбав держоблігації

  • 11 Березня, 2020
  • 627 Переглядів
  • 0

Колишній заступник Голови Національного банку України, народний депутат 9-го скликання, член Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку та депутатської групи «Довіра» та фігурант корупційних розслідувань Борис Приходько продовжує витрачати мільйони гривень на купівлю цінних паперів.

Як стало відомо із суттєвих змін у декларації нардепа, 7 березня він задекларував придбання державних облігацій України у Міністерства фінансів України у кількості 5 895-ть одиниць, вартістю по тисячі гривень кожна. Загалом купівля цінних паперів обійшлася політику у 6 мільйонів 699 тисяч 432 гривні.

Нагадаємо, що 31 липня 2014 Борис Приходько був затриманий Генеральною прокуратурою України (ГПУ). За словами заступника генерального прокурора Миколи Герасимюка, слідство встановило, що в лютому 2014 Приходько в змові з головою правління Аграрного фонду України та посадовими особами Брокбізнесбанку незаконно заволодів 2 млрд. 69 млн.грн. коштів Аграрного фонду. Розслідування проходило по статтям 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») і 209 («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом») Кримінального кодексу.

1 серпня 2014 року суд обрав запобіжний захід для заступника голови Національного банку України Бориса Приходька у вигляді тримання під вартою і призначив заставу у розмірі 200 млн гривень.

11 серпня на брифінгу в Києві генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що Борис Приходько встиг перевести виведені гроші в Європу.

Читайте також: Дубінський звинуватив НБУ в зливі доларових резервів задля виходу фінансових спекулянтів з українських ОВДП

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE